Hoppa till innehållet
Extra möra grillägg, tidig kål och surmjölkssås

Extra möra grillägg, tidig kål och surmjölkssås

30min

4

Lätt

Läcker tidig kål gör sig ypperlig i grillens värme. Den här favoritgrönsaken tar inte länge att bli klar, smakar oerhört gott och passas som sidorätt till mycket. Den här gången serveras den med surmjölkssås och läckra grillägg av lantgris. Snellmans nya, färdigt tillreda kött gör det enkelt att lyckas – grilläggen blir smidigt klara vid grillen, du väljer själv om du vill bidra till saftigheten genom att smeta in läggen med grillsås. Det här receptet är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.

Ingredienser

Tidig kål på grillen
  • 1 sommarkål
  • 2 msk olja
  • 1 Surmjölkssås
Surmjölkssås
  • 1 dl surmjölk
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk citron saft
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar
Dessutom
  • 1 pkt Snellman Extra mör grillägg av lantgris 2 st ca500g

Instruktioner

Tillred först surmjölkssåsen. Mät upp ingredienserna i en skål och rör jämnt. Lyft in i kylskåpet och låt såsen ta smak.

Grilla Snellmans extramöra grillägg cirka 15 minuter och kom ihåg att vända köttet med jämna mellanrum.

Skär kålen i 4–8 delar, men avlägsna inte roten, för att delarna skall hållas ihop. Smeta in kålens yta med olja och krydda med salt. Grilla på samtliga sidor i några minuter tills du märker att kålen mjuknar och får en vacker färg. Lyft kåldelarna på tallrik och häll över rejält med surmjölkssås. Om du vill dekorerar du ännu med färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 640 kJ / 154 kcal 1599 kJ / 385 kcal
Fett 11.1 g 27.6 g
- varav mättat fett 1.8 g 4.6 g
Kolhydrat 5.1 g 12.8 g
- varav sockerarter 4.6 g 11.4 g
Protein 8 g 19 g
Fiber 2.1 g 5.2 g
Salt 0.6 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan