Extra möra grillägg, tidig kål och surmjölkssås
30min
4
Lätt
Ingredienser
Tidig kål på grillen
- 1 sommarkål
- 2 msk olja
- 1 Surmjölkssås
Surmjölkssås
- 1 dl surmjölk
- 0.5 dl majonnäs
- 1 tsk senap
- 2 tsk citron saft
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Dessutom
- 1 pkt Snellman Extra mör grillägg av lantgris 2 st ca500g
Instruktioner
Tillred först surmjölkssåsen. Mät upp ingredienserna i en skål och rör jämnt. Lyft in i kylskåpet och låt såsen ta smak.
Grilla Snellmans extramöra grillägg cirka 15 minuter och kom ihåg att vända köttet med jämna mellanrum.
Skär kålen i 4–8 delar, men avlägsna inte roten, för att delarna skall hållas ihop. Smeta in kålens yta med olja och krydda med salt. Grilla på samtliga sidor i några minuter tills du märker att kålen mjuknar och får en vacker färg. Lyft kåldelarna på tallrik och häll över rejält med surmjölkssås. Om du vill dekorerar du ännu med färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 640 kJ / 154 kcal | 1599 kJ / 385 kcal |
Fett | 11.1 g | 27.6 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 4.6 g |
Kolhydrat | 5.1 g | 12.8 g |
- varav sockerarter | 4.6 g | 11.4 g |
Protein | 8 g | 19 g |
Fiber | 2.1 g | 5.2 g |
Salt | 0.6 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.