Siirry sisältöön
Ylikypsää grillipotkaa, varhaiskaalia ja piimäkastiketta

Ylikypsää grillipotkaa, varhaiskaalia ja piimäkastiketta

30min

4

Helppo

Maukas varhaiskaali rakastaa grillin lämpöä! Suosikkivihannes kypsyy nopeasti, maistuu herkulliselta ja sopii lisukkeeksi monenmoisille ruoille. Tällä kertaa tarjoilimme sen pirteän piimäkastikkeen sekä herkullisen grillipotkan kanssa. Snellmanin uusien, valmiiksi kypsennettyjen lihojen ansiosta onnistuminen on helppoa – ylikypsä potka valmistuu vaivattomasti grillissä, halutessasi voit lisätä mehukkuutta valelemalla potkan vielä grillikastikkeella. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Grillattu varhaiskaali
  • 1 kpl varhaiskaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 kpl Piimäkastike
Piimäkastike
  • 1 dl piimää
  • 0.5 dl majoneesia
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun ylikypsä grillipotka 2 kpl n500g

Ohje

Valmista ensin piimäkastike. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Grillaa Snellman maatiaispossun esikypsennettyä grillipotkaa noin 15 minuuttia välillä kääntäen.

Leikkaa kaali 4–8 lohkoon. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät ehjänä. Sivele öljyä kaalilohkojen pintaan, mausta suolalla. Grillaa muutama minuutti per puoli kunnes kaali hieman pehmenee ja saa kauniin värin. Nosta kaalilohkot lautaselle ja kaada päälle reippaasti piimäkastiketta. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 640 kJ / 154 kcal 1599 kJ / 385 kcal
Rasva 11.1 g 27.6 g
- josta tyydyttynyttä 1.8 g 4.6 g
Hiilihydraatit 5.1 g 12.8 g
- josta sokereita 4.6 g 11.4 g
Proteiini 8 g 19 g
Ravintokuitu 2.1 g 5.2 g
Suola 0.6 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle