
Fikon-karamellskinka
Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,3 kg15min
8
Lätt
En underbar och läcker karamellversion av julskinkan med fikon, ett charmigt alternativ på julbordet! Festskinka av lantgris är enkel att tillreda och smakar underbart med en söt glasyr och fikon. Den lite mindre (1,5 kg) skinkan passar även till julbord i mindre skala.
Ingredienser
Garnering
- 3 fikon
- 1 apelsin
- 0.75 dl farinsocker
- 1 kanelstång
- några nypor salt
Instruktioner
- Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku tarjoiluastiaan.
- Viipaloi viikunat. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
- Siirrä appelsiinin mehu ja kuori kattilaan. Lisää fariinisokeri, kanelitanko ja suola. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
- Valuta kuumaa kastiketta kinkun päälle ja asettele viipaloidut viikunat pinnalle hieman lomittain. Valuta päälle loput kastikkeesta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 853 kJ / 205 kcal | 1280 kJ / 307 kcal |
Fett | 13 g | 19.5 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 7.2 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 8.8 g |
- varav sockerarter | 5.9 g | 8.8 g |
Protein | 16 g | 24 g |
Fiber | 0.3 g | 0.4 g |
Salt | 1.4 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
En underbar och läcker karamellversion av julskinkan med fikon, ett charmigt alternativ på julbordet! Festskinka av lantgris är enkel att tillreda och smakar underbart med en söt glasyr och fikon. Den lite mindre (1,5 kg) skinkan passar även till julbord i mindre skala.