Hoppa till innehållet
Fikon-karamellskinka

Fikon-karamellskinka

Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,5 kg

15min

8

Lätt

En underbar och läcker karamellversion av julskinkan med fikon, ett charmigt alternativ på julbordet! Festskinka av lantgris är enkel att tillreda och smakar underbart med en söt glasyr och fikon. Den lite mindre (1,5 kg) skinkan passar även till julbord i mindre skala.

Ingredienser

Garnering
  • 3 fikon
  • 1 apelsin
  • 0.75 dl farinsocker
  • 1 kanelstång
  • några nypor salt

Instruktioner

Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku tarjoiluastiaan.
Viipaloi viikunat. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
Siirrä appelsiinin mehu ja kuori kattilaan. Lisää fariinisokeri, kanelitanko ja suola. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
Valuta kuumaa kastiketta kinkun päälle ja asettele viipaloidut viikunat pinnalle hieman lomittain. Valuta päälle loput kastikkeesta.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 978 kJ / 235 kcal 1467 kJ / 352 kcal
Fett 15 g 22.5 g
- varav mättat fett 5.5 g 8.3 g
Kolhydrat 5.9 g 8.8 g
- varav sockerarter 5.9 g 8.8 g
Protein 19 g 28 g
Fiber 0.3 g 0.4 g
Salt 1.6 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan