Glaserad bacon
4
30min total tid
Lätt
Visst, du kanske gillar bacon, men kombinera det med rejäl sötma och du går in i en helt ny fas. Krispigt så det knastrar, perfekt till sommarens sallader.
Ingredienser
Karamelliserad gris
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 dl rörsocker
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Glaserad bacon
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Placera baconskivorna på ett grillgaller och sätt gallret på plåten.
Strö ungefär en tesked rörsocker på varje baconskiva och krydda med lite svartpeppar.
Grädda i ugn på 200 grader i ungefär 16-20 minuter. Låt svalna och servera, exempelvis med sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 40 g | |
---|---|---|
Energi | 1798 kJ / 431 kcal | 719 kJ / 172 kcal |
Fett | 27.3 g | 10.9 g |
- varav mättat fett | 9.1 g | 3.6 g |
Kolhydrat | 31.2 g | 12.5 g |
- varav sockerarter | 31 g | 12.4 g |
Protein | 16 g | 6 g |
Fiber | 0.2 g | 0.1 g |
Salt | 2.4 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.