Hoppa till innehållet
Glaserad bacon

Glaserad bacon

Riktig bacon 150 g

4

30min total tid

Lätt

Visst, du kanske gillar bacon, men kombinera det med rejäl sötma och du går in i en helt ny fas. Krispigt så det knastrar, perfekt till sommarens sallader.

Ingredienser

Karamelliserad gris

Instruktioner

Glaserad bacon

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Placera baconskivorna på ett grillgaller och sätt gallret på plåten.

Strö ungefär en tesked rörsocker på varje baconskiva och krydda med lite svartpeppar.

Grädda i ugn på 200 grader i ungefär 16-20 minuter. Låt svalna och servera, exempelvis med sallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 40 g
Energi 1798 kJ / 431 kcal 719 kJ / 172 kcal
Fett 27.3 g 10.9 g
- varav mättat fett 9.1 g 3.6 g
Kolhydrat 31.2 g 12.5 g
- varav sockerarter 31 g 12.4 g
Protein 16 g 6 g
Fiber 0.2 g 0.1 g
Salt 2.4 g 1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan