Grillbricka från Medelhavet
4
30min tillagningstid + 1h total tid
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabb och mör nöt grillfilé ca 400 g
- 1 pkt Snellman Tomat-pesto filébiff av lantgris 2 st 230 g
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 250 g miniplommontomater
- 1 halloumiost
- 200 g Pimientos de Padrón paprika
- 2 pitabröd
- 1 mynta i kruk
- 3 msk olja för grillning
- 4 grillspett
Hummus
- 1 brk kikärter (380/280g)
- 1 vitlökslyftor
- 2 msk citron saft
- 3 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk paprikapulver
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning. Blötlägg grillspetten.
Börja med hummus. Häll vätskan av kikärterna. Skala vitlöksklyftan och skiva den. Placera alla ingredienser i mixerskålen och kör till en jämn smet. Lägg hummus i serveringsskål, platta till och häll 1 msk olivolja över, toppa ännu med paprikapulver. Täck in skålen med färskfilm och låt stå och ta smak i kylskåp.
Trä körsbärstomater på spetten. Skiva haloumin.
Grilla inledningsvis grillfilén, cirka 3 minuter per sida, eller tills innertemperaturen är mellan 53–57 grader. Svep in i folie och låt dra i 10 minuter, eller den tid det tar att grilla resten av köttet och grönsakerna.
Grilla övrigt kött, tomatspetten, haloumin och paprikan tills de är färdiga. Värm slutligen också pitabröd på grillen.
Tranchera grillfilén och filébiffarna. Skär korven i mindre bitar och halvera pitabrödet.
Bygg upp din grillbricka på plåt eller bricka genom att placera kött, grönsaker, hummus, haloumi, oliver om varandra, glöm inte lägga bakplåtspapper under allt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 977 kJ / 234 kcal | 3907 kJ / 937 kcal |
Fett | 14.2 g | 56.9 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 16.5 g |
Kolhydrat | 11 g | 44 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 5.1 g |
Protein | 15 g | 59 g |
Fiber | 2.1 g | 8.5 g |
Salt | 1.4 g | 5.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.