Grillhamburgare
20min
6
Lätt
Att göra hamburgare på grillen är super enkelt, var och en kan plocka ihop sin egen hamburgare enligt egen smak. Man behöver endast grilla biffarna och baconen, bröden kan värmas på grillens övre galler eller snabbt på grillen.
Ingredienser
Hamburgare
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 1 tsk nypa chilipulver
- 1 svartpeppar
- 1 tsk salt
Övriga ingredienser
- 6 hamburgerbröd
- 6 cheddarostskiva
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 6 msk senap
- 6 msk tomatketchup
- 1 dl karamelliserad lök
Instruktioner
Blanda alla ingredienser med varandra och knåda degen en stund. Forma biffarna och grilla.
Biffarna är lättare att grilla på grill eller på murikkapanna. Värmen får inte vara för hög när du grillar, så hinner biffarna bli färdiga utan att brännas och hålls ihop när de svängs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1326 kJ / 318 kcal | 2652 kJ / 636 kcal |
Fett | 19.8 g | 39.6 g |
- varav mättat fett | 8.6 g | 17.1 g |
Kolhydrat | 17.3 g | 34.5 g |
- varav sockerarter | 5.4 g | 10.8 g |
Protein | 17 g | 34 g |
Fiber | 1 g | 2.1 g |
Salt | 1.8 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.