
Grillsida på Herr Snellmans vis – DRAFT 20.3.2020 (tuote puuttu, tekotapa outo)
4
Grillsidan hör till de klassiska grillrätterna som kräver lite förberedning. Men slutresultatet är garanterat värt mödan. Snellmans Grillsida av lantgris tillverkas av finskt, gm-fritt kött.
Ingredienser
- 4 pkt Snellmans BBQ Grillsida av lantgris
- 1.5 l stark köttbuljong
Instruktioner
-
Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan du börjar förbereda dem. Placera köttet i en ugnspanna. Häll kokande köttbuljong i pannan så att det bildar ett 2–3 cm:s lager. Täck över pannan med aluminiumfolie. Tillred på 150 grader i 1½– 3 timmar. Tjockare grillsida kräver längre tillredningstid.
-
Kontrollera så att det finns tillräckligt med buljong under tillredningen, och tillsätt mer vid behov så att köttet hålls mört.
-
Kyl ner köttet helt, t.ex. genom att lämna i kylskåpet över natten.
-
Grilla köttet strax innan du ska servera det. Pensla köttet med valfri BBQ-sås under grillningen.
-
Servera tillsammans med t.ex. blåmögelost- eller vitlökssås, gott bröd och en fräsch sallad.
-
Receptet passar även med Snellmans BBQ-marinerad grillribs av lantgris.
Grillsidan hör till de klassiska grillrätterna som kräver lite förberedning. Men slutresultatet är garanterat värt mödan. Snellmans Grillsida av lantgris tillverkas av finskt, gm-fritt kött.