Hoppa till innehållet
Grillsida på Herr Snellmans vis – DRAFT 20.3.2020 (tuote puuttu, tekotapa outo)

Grillsida på Herr Snellmans vis – DRAFT 20.3.2020 (tuote puuttu, tekotapa outo)

4

Grillsidan hör till de klassiska grillrätterna som kräver lite förberedning. Men slutresultatet är garanterat värt mödan. Snellmans Grillsida av lantgris tillverkas av finskt, gm-fritt kött.

Ingredienser

  • 4 pkt Snellmans BBQ Grillsida av lantgris
  • 1.5 l stark köttbuljong

Instruktioner

Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan du börjar förbereda dem. Placera köttet i en ugnspanna. Häll kokande köttbuljong i pannan så att det bildar ett 2–3 cm:s lager. Täck över pannan med aluminiumfolie. Tillred på 150 grader i 1½– 3 timmar. Tjockare grillsida kräver längre tillredningstid.

Kontrollera så att det finns tillräckligt med buljong under tillredningen, och tillsätt mer vid behov så att köttet hålls mört.

Kyl ner köttet helt, t.ex. genom att lämna i kylskåpet över natten.

Grilla köttet strax innan du ska servera det. Pensla köttet med valfri BBQ-sås under grillningen.

Servera tillsammans med t.ex. blåmögelost- eller vitlökssås, gott bröd och en fräsch sallad.

Receptet passar även med Snellmans BBQ-marinerad grillribs av lantgris.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan