Grillsida på Herr Snellmans vis

Grillsida på Herr Snellmans vis

Grillsidan hör till de klassiska grillrätterna som kräver lite förberedning. Men slutresultatet är garanterat värt mödan. Snellmans Grillsida av lantgris tillverkas av finskt, gm-fritt kött.

24

Ingredienser

  • 4 pkt Snellmans BBQ Grillsida av lantgris
  • 1.5 l stark köttbuljong

Grillsida på Herr Snellmans vis — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan du börjar förbereda dem. Placera köttet i en ugnspanna. Häll kokande köttbuljong i pannan så att det bildar ett 2–3 cm:s lager. Täck över pannan med aluminiumfolie. Tillred på 150 grader i 1½– 3 timmar. Tjockare grillsida kräver längre tillredningstid.
  2. Kontrollera så att det finns tillräckligt med buljong under tillredningen, och tillsätt mer vid behov så att köttet hålls mört.
  3. Kyl ner köttet helt, t.ex. genom att lämna i kylskåpet över natten.
  4. Grilla köttet strax innan du ska servera det. Pensla köttet med valfri BBQ-sås under grillningen.
  5. Servera tillsammans med t.ex. blåmögelost- eller vitlökssås, gott bröd och en fräsch sallad.
  6. Receptet passar även med Snellmans BBQ-marinerad grillribs av lantgris.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept