Grön broilerpestopasta
30min
4
Lätt
Lätt och smakrikt, en pestopasta är ett säkert val. Smakupplevelsen bjuder hemmakocken på en härlig fläkt från Medelhavet.
Ingredienser
Grön broilerpestopasta
- 300 g pasta
- 2 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- vatten
Pestosås
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl pinjefrö
- 1 dl riven parmesan
- 2 vitlökslyftor
- 1 kruka basilika
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Pasta
Skiva broilerfilén. Koka spagettin enligt förpackningens instruktioner. Gör antingen din egen pesto eller använd färdig pesto. Blanda ihop alla ingredienser.
Sås
Stek pinjefröna lätt i pannan. Blanda alla ingredienser i en beredare och gör en jämn smet. Blanda ihop med pastan och broilern.
Salta den färdiga pastan rätt och krona ännu med parmesan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 706 kJ / 168 kcal | 2542 kJ / 606 kcal |
Fett | 7.4 g | 26.6 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 4.8 g |
Kolhydrat | 14.5 g | 52.2 g |
- varav sockerarter | 0.5 g | 1.8 g |
Protein | 10 g | 37 g |
Fiber | 0.9 g | 3.4 g |
Salt | 0.8 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.