Hoppa till innehållet
Grön broilerpestopasta

Grön broilerpestopasta

Rostade kycklingflarn 180 g

30min

4

Lätt

Lätt och smakrikt, en pestopasta är ett säkert val. Smakupplevelsen bjuder hemmakocken på en härlig fläkt från Medelhavet.

Ingredienser

Grön broilerpestopasta
Pestosås
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl pinjefrö
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

Pasta

Skiva broilerfilén. Koka spagettin enligt förpackningens instruktioner. Gör antingen din egen pesto eller använd färdig pesto. Blanda ihop alla ingredienser.

Sås

Stek pinjefröna lätt i pannan. Blanda alla ingredienser i en beredare och gör en jämn smet. Blanda ihop med pastan och broilern.

Salta den färdiga pastan rätt och krona ännu med parmesan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 360 g
Energi 706 kJ / 168 kcal 2542 kJ / 606 kcal
Fett 7.4 g 26.6 g
- varav mättat fett 1.3 g 4.8 g
Kolhydrat 14.5 g 52.2 g
- varav sockerarter 0.5 g 1.8 g
Protein 10 g 37 g
Fiber 0.9 g 3.4 g
Salt 0.8 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan