Hoppa till innehållet
Hamburgare

Hamburgare

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

25min

4

Lätt

En god hamburgare smakar alltid! Och det bästa med hemmagjorda hamburgare är att du själv får tillsätta precis det du önskar. Vi tycker att kvaliteten på en hamburgare definieras av dess biff och gör i det här receptet därför biffen av Snellmans Burgermaletkött. Biffarna blir härligt saftiga och möra och du kan själv bestämma hur tjocka du vill ha dem. Servera hamburgarna med t.ex. klyftpotatis. Här följer instruktioner för en Herr Snellman-hamburgare, varsågod!

Ingredienser

Hamburgare
Hamburgerdressing
  • 150 g crème fraiche
  • 0.5 dl senap gurksallad
  • 1 msk färsk basilika (hackad)
  • 1 msk tomatketchup

Instruktioner

Tillred hamburgarna enligt instruktionerna. Stek brödhalvorna på grillen eller i panna.

Skiva tomaterna och finhacka såsens basilika.

Rör ihop såsingredienserna.

Bygg din burgare: börja med brödet, smeta på sås följt av salladsblad, biff, ostskiva, tomatskiva och locket (som du också smetat in med sås). Förtär omedelbart!

Till hamburgaren kan du servera fransk potatis eller klyftpotatis.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 375 g
Energi 874 kJ / 210 kcal 3276 kJ / 787 kcal
Fett 13.9 g 52.1 g
- varav mättat fett 7.1 g 26.6 g
Kolhydrat 9.5 g 35.5 g
- varav sockerarter 3.1 g 11.7 g
Protein 11 g 41 g
Fiber 0.9 g 3.3 g
Salt 0.3 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan