Hamburgare
Burger malet kött av nöt 20 % 650 g25min
4
Lätt
Ingredienser
Hamburgare
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 4 hamburgerbröd
- 0.5 isbergssallad
- 2 stora tomat
- 4 cheddarostskiva
Hamburgerdressing
- 150 g crème fraiche
- 0.5 dl senap gurksallad
- 1 msk färsk basilika (hackad)
- 1 msk tomatketchup
Instruktioner
-
Tillred hamburgarna enligt instruktionerna. Stek brödhalvorna på grillen eller i panna.
-
Skiva tomaterna och finhacka såsens basilika.
-
Rör ihop såsingredienserna.
-
Bygg din burgare: börja med brödet, smeta på sås följt av salladsblad, biff, ostskiva, tomatskiva och locket (som du också smetat in med sås). Förtär omedelbart!
-
Till hamburgaren kan du servera fransk potatis eller klyftpotatis.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 375 g | |
|---|---|---|
| Energi | 874 kJ / 210 kcal | 3276 kJ / 787 kcal |
| Fett | 13.9 g | 52.1 g |
| - varav mättat fett | 7.1 g | 26.6 g |
| Kolhydrat | 9.5 g | 35.5 g |
| - varav sockerarter | 3.1 g | 11.7 g |
| Protein | 11 g | 41 g |
| Fiber | 0.9 g | 3.3 g |
| Salt | 0.3 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
