Kåldolmar

Betygsatt 0 av 5
Kaalikääryleet

Små runda knyten av kål som serveras med lingon. Så läckert, så läckert.

4 60 min

Ingredienser

  • 1 stort kålhuvud
Fyllning:
  • 1 dl ris
  • 400 g Gris-nöt maletkött
  • 1 finhackad lök
  • 2 ägg
  • 1 dl Finfördelad kål
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här

  1. Avlägsna kålhuvudets hårda skal. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk. Avlägsna kålbladen och skölj av. Finfördela de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen. Koka riset. Blanda ris, maletkött och ägg. Gör bollar av fyllningen och placera dem på ett kålblad. Rulla ihop bladen till rullar. En tandpetare eller sytråd är en utmärkt hjälp om rullarna inte vill hållas ihop. Rada upp kåldolmarna på en ugnsplåt. Smörj kåldolmarna med smör- eller sirapsblandning. Tillred kåldolmarna i 200 °C i ca 40 min.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept