
Kåldolmar
4
1h total tid
Medel
Små runda knyten av kål som serveras med lingon. Så läckert, så läckert.
4
1h total tid
Medel
Avlägsna kålhuvudets hårda skal. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk. Avlägsna kålbladen och skölj av. Finfördela de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen. Koka riset. Blanda ris, maletkött och ägg. Gör bollar av fyllningen och placera dem på ett kålblad. Rulla ihop bladen till rullar. En tandpetare eller sytråd är en utmärkt hjälp om rullarna inte vill hållas ihop. Rada upp kåldolmarna på en ugnsplåt. Smörj kåldolmarna med smör- eller sirapsblandning. Tillred kåldolmarna i 200 °C i ca 40 min.
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 128 kcal | 2020 kJ / 485 kcal |
Fett | 8 g | 30 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 12.7 g |
Kolhydrat | 6.1 g | 23.1 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 7 g |
Protein | 7 g | 28 g |
Fiber | 1.9 g | 7.3 g |
Salt | 0.1 g | 0.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan