Kåldolmar
Små runda knyten av kål som serveras med lingon. Så läckert, så läckert.
4
60 min
Ingredienser
-
- 1 stort kålhuvud
- Fyllning:
-
- 1 dl ris
- 400 g Gris-nöt maletkött
- 1 finhackad lök
- 2 ägg
- 1 dl Finfördelad kål
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Kåldolmar — Gör så här
-
- Avlägsna kålhuvudets hårda skal. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk. Avlägsna kålbladen och skölj av. Finfördela de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen. Koka riset. Blanda ris, maletkött och ägg. Gör bollar av fyllningen och placera dem på ett kålblad. Rulla ihop bladen till rullar. En tandpetare eller sytråd är en utmärkt hjälp om rullarna inte vill hållas ihop. Rada upp kåldolmarna på en ugnsplåt. Smörj kåldolmarna med smör- eller sirapsblandning. Tillred kåldolmarna i 200 °C i ca 40 min.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.