Kåldolmar

Kaalikääryleet

Små runda knyten av kål som serveras med lingon. Så läckert, så läckert.

4 60 min

Ingredienser

  • 1 stort kålhuvud
Fyllning:
  • 1 dl ris
  • 400 g Gris-nöt maletkött
  • 1 finhackad lök
  • 2 ägg
  • 1 dl Finfördelad kål
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Kåldolmar — Gör så här

  1. Avlägsna kålhuvudets hårda skal. Koka kålen i saltvatten, tills den är mjuk. Avlägsna kålbladen och skölj av. Finfördela de mindre kålbladen och blanda in i fyllningen. Koka riset. Blanda ris, maletkött och ägg. Gör bollar av fyllningen och placera dem på ett kålblad. Rulla ihop bladen till rullar. En tandpetare eller sytråd är en utmärkt hjälp om rullarna inte vill hållas ihop. Rada upp kåldolmarna på en ugnsplåt. Smörj kåldolmarna med smör- eller sirapsblandning. Tillred kåldolmarna i 200 °C i ca 40 min.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer