Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Kaalikääryleet vaativat hieman viitseliäisyyttä, mutta herkullinen lopputulos on ehdottomasti sen arvoista. Tämän kaalikääryleohjeen maku syntyy sopivasti rasvaisesta Kunnon sika-nauta jauhelihasta, joka valmistetaan 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta lihasta. Voitelu voi-siirappiseoksella varmistaa, että valmiit kaalikääryleet vievät suorastaan kielen mennessään.

4 60 min

Ainekset

  • 1 iso kaali
Täyte:
  • 1 dl riisiä
  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl hienonnettua kaalia
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • voita
  • siirappia

Kaalikääryleet — Ohje

  1. Poista kaalin kova kanta. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali on pehmeää.
  2. Irrota kaalinlehdet ja valuta. Hienonna pienemmät kaalinlehdet täytettä varten.
  3. Keitä riisi. Sekoita riisi, hienonnettu kaali, jauheliha ja kananmunat. Tee täytteestä palloja ja asettele kaalinlehdille.
  4. Kääri lehdet kääryleiksi. Hammastikku tai ompelulanka on oiva apu jos kääryleet ei halua pysyä kasassa.
  5. Lado kaalikääryleet uunipellille. Voitele kääryleet voi-siirappi seoksella.
  6. Paista kaalikääryleitä 200 asteessa noin 40 min.
Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit