Korvbiff och korvpinnar av riktig länkkorv
Man kan göra mycket av Riktig länkkorv. Pröva till exempel att göra burgerbiffar eller korvpinnar. Den här smakliga portionen vill du plocka fram på border om och om igen. Vi på Snellmans gillar detta skarpt, varsågoda!
Ingredienser
Korvbiffar
- 250 g Riktig skinnfri länk (halva paketet)
- 3 medelstora potatisar
- 1 lök
- 2 ägg
- 1 dl skorpmjöl
- 2 dl riven ost
- 3 msk majonäs
- 1 tsk körvel
- 1 tsk basilika
- havssalt
- svartpeppar
- smör för stekning
- 4 skivor bröd
Remouladesås
- 1 burk crème fraiche
- 1 dl majonäs
- 1 kryddgurka
- 1 msk kapris
- 1 lök
- 1 morot
- 5 anjovis
- 2 msk färsk persilja
- 1 msk söt senap
- svartpeppar
Panerade korvpinnar
- 450 g Riktig skinnfri länk
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl skorpmjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 2 ägg
- smör för stekning
Dip för korvpinnarna
- 1 burk gräddfil
- 1 påse dip
Instruktioner
Korvbiff
Skala potatisen. Hacka löken och stek den lätt.
Mosa potatisen och korven till en massa (antingen med gaffel eller med matberedare), lägg till övriga ingredienser och blanda.
Forma biffar av smeten och stek i smör.
Rosta brödet och bygg upp en hamburgare enligt dina egna preferenser.
Servera tillsammans med remouladesås.
Remouladesås
Finhacka löken, moroten, kryddgurkan, anjovisen och kaprisen. Använd gärna matberedare
Blanda samtliga ingredienser tillsammans,
Förvara såsen i kylskåp.
Korvpinnar & dip
Skär länkkorven på längden till pinnar.
Blanda vetemjöl, skorpmjöl och kryddor.
Placera mjölblandningen på en djup tallrik.
Vispa ihop äggen och placera på en annan djup tallrik.
Doppa först korvpinnarna i äggblandningen och sen i mjölet.
Stek i smör tills ytan får en fin färg.
Ställ pinnarna på en tallrik medan du tillreder dipen. Njut!