
Korvburgare 2.0
Koskenlaskija & cheddar grillkorv 360 g35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Koskenlaskija & cheddar grillkorv 360 g
- 8 stora skivor av surdegsbröd
- 4 msk olja
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk senap
Karamelliserad lök
- 2 stor lök
- 1 msk olivolja
- 1 msk farinsocker
- 0.3 tsk salt
Avokado- och gurksallad
- 1 avocado
- 0.5 gurka
- 1 lime
- 0.5 kruka dill
Instruktioner
-
Förbered karamelliserad lök. Skala och skär löken i strimlor och fräs sen i olja på medelhög värme i några minuter. Tillsätt socker och fortsätt steka på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
-
Förbered avokado- och gurksallad. Halvera avokadon och ta bort stenen. Gröp ur fruktkött med sked och mosa med gaffel. Dela limen och pressa saften i skålen. Skär gurkan i små tärningar och hacka koriander. Blanda alla ingredienser i en skål och rör ihop tills du har en jämn massa.
-
Skiva brödet. Smörj båda sidorna av bröden med olja och grilla tills de blir krispiga. Dela vitlöken och gnid vitlöksklyftan på de varma, krispiga bröden. Håll bröden varma.
-
Grilla korv och skär diagonalt i runda skivor.
-
Sätt ihop portioner. Bred ett tunt lager senap på fyra brödskivor. Lägg avokado- och gurksallad på bröden. Toppa med grillade korv och karamelliserad lök. Lägg en brödskiva som lock.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 947 kJ / 227 kcal | 3786 kJ / 909 kcal |
Fett | 12.6 g | 50.4 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 12.9 g |
Kolhydrat | 18.3 g | 73.4 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 11.6 g |
Protein | 7 g | 27 g |
Fiber | 5.7 g | 22.8 g |
Salt | 1 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.