Hoppa till innehållet
Korvburgare 2.0

Korvburgare 2.0

Koskenlaskija & cheddar grillkorv 360 g

35min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

En ”Porilainen” är lika självklar i den finländska grilltraditionen som senap vid korvkiosken. I den här uppdaterade versionen får den folkliga klassikern en värdig uppgradering: rostat surdegsbröd ersätter det traditionella brödet, och mellan skivorna hittar du Snellmans Riktiga grillkorv med Koskenlaskija-cheddar – ärlig smak och genuina råvaror. Den karamelliserade löken tillför sötma, medan en fräsch sallad på avokado och gurka ger rätten en modern twist. En perfekt kombination, där stark korvkiosk-nostalgi möter smakvärlden av idag – lite hederligt käk från den finska gatukökstraditionen.

Ingredienser

Karamelliserad lök
  • 2 stor lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk farinsocker
  • 0.3 tsk salt
Avokado- och gurksallad
  • 1 avocado
  • 0.5 gurka
  • 1 lime
  • 0.5 kruka dill

Instruktioner

  1. Förbered karamelliserad lök. Skala och skär löken i strimlor och fräs sen i olja på medelhög värme i några minuter. Tillsätt socker och fortsätt steka på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt.

  2. Förbered avokado- och gurksallad. Halvera avokadon och ta bort stenen. Gröp ur fruktkött med sked och mosa med gaffel. Dela limen och pressa saften i skålen. Skär gurkan i små tärningar och hacka koriander. Blanda alla ingredienser i en skål och rör ihop tills du har en jämn massa.

  3. Skiva brödet. Smörj båda sidorna av bröden med olja och grilla tills de blir krispiga. Dela vitlöken och gnid vitlöksklyftan på de varma, krispiga bröden. Håll bröden varma.

  4. Grilla korv och skär diagonalt i runda skivor.

  5. Sätt ihop portioner. Bred ett tunt lager senap på fyra brödskivor. Lägg avokado- och gurksallad på bröden. Toppa med grillade korv och karamelliserad lök. Lägg en brödskiva som lock.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 947 kJ / 227 kcal 3786 kJ / 909 kcal
Fett 12.6 g 50.4 g
- varav mättat fett 3.2 g 12.9 g
Kolhydrat 18.3 g 73.4 g
- varav sockerarter 2.9 g 11.6 g
Protein 7 g 27 g
Fiber 5.7 g 22.8 g
Salt 1 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En ”Porilainen” är lika självklar i den finländska grilltraditionen som senap vid korvkiosken. I den här uppdaterade versionen får den folkliga klassikern en värdig uppgradering: rostat surdegsbröd ersätter det traditionella brödet, och mellan skivorna hittar du Snellmans Riktiga grillkorv med Koskenlaskija-cheddar – ärlig smak och genuina råvaror. Den karamelliserade löken tillför sötma, medan en fräsch sallad på avokado och gurka ger rätten en modern twist. En perfekt kombination, där stark korvkiosk-nostalgi möter smakvärlden av idag – lite hederligt käk från den finska gatukökstraditionen.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan