Hoppa till innehållet
Köttfärsfyllda auberginer

Köttfärsfyllda auberginer

Malet kött av nöt 10 % 400 g

50min (varav 20min aktiv)

6

Lätt

Rostad aubergine med fyllning som är saftig, kryddstark och full av smaker som för tankarna till Medelhavet. Kryddad köttfärs kombineras med mjuk aubergine, paprika, oliver och feta – och resultatet blir oemotståndligt. Smulad feta smälter vackert i ugnen och den avslutande touchen med tahinisås gör rätten komplett. En enkel, men imponerande rätt, som passar både till vardagslyx och helgens njutningar.

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 2 msk olja
  • 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
  • 1 gullök
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 gul paprika
  • 100 g gröna, kärnfria oliver
  • 1 kruka persilja
  • 2 tsk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 50 g fetaost
Dessutom
  • 2 dl tahini

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginerna på längden och skär rutmönster i fruktköttet utan att skära i skalet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ta bort kärnorna ur paprikan och tärna den. Skiva oliverna. Hacka persiljan.
  3. Pensla auberginerna med olja och placera med snittytan uppåt på en bakplåtsklädd plåt. Rosta i ugn i ca. 30 min, tills innanmätet är mjukt.
  4. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet på medelvärme. När färsen nästan är genomstekt, tillsätt lök, vitlök och paprika. Fortsätt steka tills grönsakerna mjuknat.
  5. Krydda med den marockanska kryddblandningen Ras El Hanout. Tillsätt även tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning, oliver och två tredjedelar av persiljan. Låt puttra på låg värme i ca. 5 min.
  6. När auberginerna är mjuka, ta ut dem och låt svalna. Gröp ur lite av innanmätet med en sked och blanda ner i köttfärsröran.
  7. Fyll auberginerna med köttblandningen och smula fetaost över. Grädda de fyllda auberginerna i ytterligare ca. 10 minuter tills fetaosten mjuknat och fått lite färg.
  8. Servera med färdig tahinisås och garnera med resterande persilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 614 kJ / 148 kcal 1841 kJ / 444 kcal
Fett 11.3 g 33.9 g
- varav mättat fett 2.3 g 7 g
Kolhydrat 2.8 g 8.3 g
- varav sockerarter 2.4 g 7.1 g
Protein 8 g 23 g
Fiber 3.3 g 9.8 g
Salt 0.6 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Rostad aubergine med fyllning som är saftig, kryddstark och full av smaker som för tankarna till Medelhavet. Kryddad köttfärs kombineras med mjuk aubergine, paprika, oliver och feta – och resultatet blir oemotståndligt. Smulad feta smälter vackert i ugnen och den avslutande touchen med tahinisås gör rätten komplett. En enkel, men imponerande rätt, som passar både till vardagslyx och helgens njutningar.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan