Hoppa till innehållet
Köttfärslimpa med ägg och spenat toppad med blomkåls-baconströssel

Köttfärslimpa med ägg och spenat toppad med blomkåls-baconströssel

6

Ingredienser

  • 800 g Riktigt malet kött
  • 8 ägg
  • 1 stor lök
  • 1 msk olja
  • 1 dl havreflingor
  • 1 burk gräddfil
  • 5.5 tsk salt
  • 1 grovmalen svartpeppar
  • 5.5 tsk spiskummin
  • 100 g babyspenatblad, sköljda
  • 1 msk smör eller margarin till att smörja ugnsformen
Blomkåls-baconströssel
  • 1 blomkål (ca 600 g)
  • 1 pkt Extramör bacon
  • vatten, salt
  • 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.25 tsk ingefära
  • 1 stor batat (sötpotatis) som tillbehör

Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader.

Koka 6 ägg i i 6 minuter, spara två ägg till köttfärsen. Kyl ner de kokade äggen under rinnande, kallt vatten och skala dem.

Skala och hacka löken och fräs på medelvärme i stekpanna med olja tills löken blivit genomskinlig. Sätt alla ingredienser för köttfärslimpan i en skål med hela spenatblad, rör om väl.

Smöra en ugnsform på minst 2 liter, sätt halva färsdegen i formen och placera äggen på degen.

Täck in äggen med resten av färsen. Häll en lite vatten i en annan ugnsform, grädda färsformen under folie i 170 grader i 45-60 minuter eller tills färsens innetemperatur är 70 grader. Gräddningstiden kan variera beroende på formen och blandningens konsistens.

Skala, hacka och ångkoka bataten.

Låt färsen vila i 20 minuter efter gräddningen. Sväng över formen på ett serveringsfat och garnera med blomkåls-baconströssel. Servera med batat och en fräsch sallad.

Blomkåls-baconströssel: Lägg en rengjord och skalad blomkål i en kastrull. Täck kålen med vatten, värm upp och koka i fem minuter. Häll av kokvattnet och svalka med kallt vatten, som avlägsnas väl.

Hacka bacon och blomkål, kör blomkålen i en beredare och stek baconet i sitt eget fett på panna. Tillsätt den finmalda blomkålen och stek knaprig. Krydda och toppa färsen.

Köttbullar Påsk

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan