Hoppa till innehållet
Köttfärsrisotto med svamp

Köttfärsrisotto med svamp

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

4

25min tillagningstid + 25min total tid

Lätt

En smakrik röra som mättar. Resterna blir en bra matlåda till jobbet.

Ingredienser

Köttfärsrisotto med svamp
  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl jasminris
  • 1 schalottenlök
  • 100 g färska champinjon
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad timjam
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk smör

Instruktioner

Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.
Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 573 kJ / 136 kcal 1832 kJ / 434 kcal
Fett 3.3 g 10.7 g
- varav mättat fett 1.8 g 5.7 g
Kolhydrat 18.4 g 59 g
- varav sockerarter 0.3 g 0.9 g
Protein 9 g 27 g
Fiber 0.2 g 0.7 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan