Köttfärsrisotto med svamp
4
25min tillagningstid + 25min total tid
Lätt
Ingredienser
Köttfärsrisotto med svamp
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 6 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 3 dl jasminris
- 1 schalottenlök
- 100 g färska champinjon
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 0.5 tsk torkad timjam
- 1 msk sojasås
- 1 msk smör
Instruktioner
Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.
Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 573 kJ / 136 kcal | 1832 kJ / 434 kcal |
Fett | 3.3 g | 10.7 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 5.7 g |
Kolhydrat | 18.4 g | 59 g |
- varav sockerarter | 0.3 g | 0.9 g |
Protein | 9 g | 27 g |
Fiber | 0.2 g | 0.7 g |
Salt | 0.7 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.