Hoppa till innehållet
Krämig citronpanna med lantgrisfilé och gnocchi

Krämig citronpanna med lantgrisfilé och gnocchi

Snabb och mör filébiff original av lantgris 460g

25min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Våra saltade filébiffar av lantgris är snabba att tillreda och bevarar sin saftighet, och lämpar sig därför perfekt i en stressig vardag. Citronen ger rätten fräschör, medan den krämiga såsen balanserar upp smakerna fint. Potatisgnocchin suger åt sig såsens smaker, och parmesan samt spenat fulländar helheten. Denna gryta gör du smidigt i en och samma panna på 30 minuter och den fungerar perfekt som smakrik vardagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet i rumstemperatur 30 minuter före tillagning. Krydda biffarna med svartpeppar.

  2. Skala och finhacka vitlök. Riv skalet av en citron och pressa ur saften. Skiva den andra citronen till garnering. Riv parmesanosten.

  3. Hetta upp olja och smör i en kastrull med lock. Stek biffarna på medelvärme i ca 2,5 minuter per sida. Lyft filéerna på tallrik och täck in med folie.

  4. Sänk värmen på pannan så att vitlöken inte bränns. Stek vitlöken mjuk i pannan. Tillsätt citronskal och citronsaft, vatten, fond, grädde och salt. Koka upp och tillsätt potatisgnocchi. Låt sjuda i 3 minuter under omrörning.

  5. Tillsätt parmesan och spenat. Rör om och lägg de stekta biffarna överst. Sätt på locket och låt puttra ytterligare 2 minuter. Garnera med citronskivor.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 375 g
Energi 739 kJ / 177 kcal 2772 kJ / 664 kcal
Fett 10.4 g 38.8 g
- varav mättat fett 5.5 g 20.7 g
Kolhydrat 12.4 g 46.3 g
- varav sockerarter 1.1 g 4 g
Protein 9 g 35 g
Fiber 0.9 g 3.2 g
Salt 1.3 g 4.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Våra saltade filébiffar av lantgris är snabba att tillreda och bevarar sin saftighet, och lämpar sig därför perfekt i en stressig vardag. Citronen ger rätten fräschör, medan den krämiga såsen balanserar upp smakerna fint. Potatisgnocchin suger åt sig såsens smaker, och parmesan samt spenat fulländar helheten. Denna gryta gör du smidigt i en och samma panna på 30 minuter och den fungerar perfekt som smakrik vardagsmiddag.

fixa receptet-steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan