
Krämig citronpanna med lantgrisfilé och gnocchi
Snabb och mör filébiff original av lantgris 460g25min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snabb och mör filébiff original av lantgris 460g
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 vitlökslyftor
- 2 citron
- 100 g parmesan ost
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 1 msk köttfond
- 2 dl grädde
- 0.3 tsk salt
- 500 g potatisgnocchi
- 80 g färsk babyspenat
Instruktioner
-
Ta fram köttet i rumstemperatur 30 minuter före tillagning. Krydda biffarna med svartpeppar.
-
Skala och finhacka vitlök. Riv skalet av en citron och pressa ur saften. Skiva den andra citronen till garnering. Riv parmesanosten.
-
Hetta upp olja och smör i en kastrull med lock. Stek biffarna på medelvärme i ca 2,5 minuter per sida. Lyft filéerna på tallrik och täck in med folie.
-
Sänk värmen på pannan så att vitlöken inte bränns. Stek vitlöken mjuk i pannan. Tillsätt citronskal och citronsaft, vatten, fond, grädde och salt. Koka upp och tillsätt potatisgnocchi. Låt sjuda i 3 minuter under omrörning.
-
Tillsätt parmesan och spenat. Rör om och lägg de stekta biffarna överst. Sätt på locket och låt puttra ytterligare 2 minuter. Garnera med citronskivor.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 375 g | |
---|---|---|
Energi | 739 kJ / 177 kcal | 2772 kJ / 664 kcal |
Fett | 10.4 g | 38.8 g |
- varav mättat fett | 5.5 g | 20.7 g |
Kolhydrat | 12.4 g | 46.3 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4 g |
Protein | 9 g | 35 g |
Fiber | 0.9 g | 3.2 g |
Salt | 1.3 g | 4.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.