Hoppa till innehållet
Krispig rissallad

Krispig rissallad

Snabba och krispiga filébitar original av lantgris 300 g

1h 10min (varav 40min aktiv)

4

Lätt

Rostat ris ger en härligt krispig struktur som gör den här salladen helt oemotståndlig. Saftiga och krispiga filébitar av lantgris överst, flankerat av mjuk avokado, söt myskpumpa samt rikligt med färska grönsaker och örter. Resultatet är en färgsprakande, mättande och trendig sallad som ser fantastisk ut – och smakar ännu bättre!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fullkornsriset under rinnande kallt vatten. Koka upp vatten med lite salt och tillsätt ris. Låt sjuda under lock i ca. 10 min, eller tills vattnet absorberats. Följ koktiden på förpackningen. Du kan också koka ris dagen innan, eller använda överblivet ris.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Ta bort kärnorna från myskpumpan och skär den i munsstora tärningar – du behöver inte skala den.
  3. Häll av det kokta riset vid behov och blanda med teriyakisås. Bred ut ris i tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Lägg pumpatärningar på andra halvan av plåten. Ringla över lite olja och krydda pumpan med salt och peppar.
  4. Rosta ris och pumpa i ugn i ca. 20–30 min, tills riset blivit krispigt och pumpan är mjuk. Rör om i riset ett par gånger under tillagningen så det blir jämnt krispigt. Om pumpan blir klar innan riset, kan du ta ut den och låta riset stå kvar. Låt bägge svalna medan du tillreder köttet.
  5. Lägg filébitar av lantgris på en bakplåt med bakplåtspapper och tillred enligt anvisningarna på förpackningen, ca. 20 min. Låt köttet vila en stund och skär sedan i rejäla munsbitar.
  6. Skala och skiva avokadon. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna med sked och skär i skivor. Skala och strimla silverlök, finhacka salladslökens gröna stjälkar och myntan. Tina edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Lägg ¾ av de filébitarna, ¾ av det krispiga riset och ¾ av den hackade myntan i en stor skål tillsammans med de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn sallad. Toppa slutligen med resten av köttet, det krispiga riset och myntan.
Tips

Keitä kerralla isompi määrä riisiä ja tee tämä salaatti seuraavana päivänä!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 642 kJ / 154 kcal 2245 kJ / 538 kcal
Fett 8.2 g 28.7 g
- varav mättat fett 1.3 g 4.5 g
Kolhydrat 13.1 g 46 g
- varav sockerarter 3.7 g 13 g
Protein 6 g 21 g
Fiber 2.1 g 7.3 g
Salt 0.5 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Rostat ris ger en härligt krispig struktur som gör den här salladen helt oemotståndlig. Saftiga och krispiga filébitar av lantgris överst, flankerat av mjuk avokado, söt myskpumpa samt rikligt med färska grönsaker och örter. Resultatet är en färgsprakande, mättande och trendig sallad som ser fantastisk ut – och smakar ännu bättre!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan