Kryddig kebab av gris och nöt

Mausteiset lihavartaat

Denna kebab är gjord på malet kött av gris och nöt, och innehåller en spännande kombination av nya och bekanta smaker. Den stekta eller grillade kebaben smakar speciellt gott med en rostad fralla, mintgurka och jogurt.

Högklassiga råvaror är speciellt viktiga för smaken när det kommer till kebab. Vid tillverkning av Snellmans malet kött används enbart färskt kött som aldrig varit nedfryst. Köttet bevarar båd Grisen är uppvuxen på en av våra familjegårdar där djuren matas med foder, som inte genmodifierats.e sin smak och sin konsistens tack vare Snellmans unika tillverkningssätt.

8

Ingredienser

  • 400 g Snellman Riktigt malet kött av gris och nöt
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 grön jalopeno hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brunt socker
  • 1 lök, hackad
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk frön av koriander
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk ingefära
  • 0.25 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
För servering
  • 4 grillade eller rostade frallor
  • 1 riven gurka (drenera vattnet)
  • 3 msk hackad myntad
  • 8 msk tjock jogurt

Kryddig kebab av gris och nöt — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur 30 min innan tillredning. Krossa vitlöksklyftorna i en blandningsskål. Lägg till den hackade jalopenon, saltet och sockret, och blanda väl. Hacka löken och persiljan. Grovmal kummin och korianderfrön. Blanda resten av ingredienserna med köttet. Forma ovalformade köttbullar av degen, och fäst på bambustickor om du vill.
  2. Stek eller grilla kebabspetten.
  3. Servera kebaben med rostade frallor, myntgurka och jogurt.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer