Kryddig kebab av gris

Mausteiset lihavartaat

Denna kebab är gjord på malet kött av gris, och innehåller en spännande kombination av nya och bekanta smaker. Den stekta eller grillade kebaben smakar speciellt gott med en rostad fralla, mintgurka och jogurt. Högklassiga råvaror är speciellt viktiga för smaken när det kommer till kebab. Vid tillverkning av Snellmans malet kött av gris används enbart färskt kött som aldrig varit nedfryst. Köttet bevarar både sin smak och sin konsistens tack vare Snellmans unika tillverkningssätt. Grisen är uppvuxen på en av våra familjegårdar där djuren matas med foder, som inte genmodifierats.

8

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 grön jalopeno hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brunt socker
  • 1 lök, hackad
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk frön av koriander
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk ingefära
  • 0.25 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
  • För servering
  • 4 grillade eller rostade frallor
  • 1 riven gurka (drenera vattnet)
  • 3 msk hackad myntad
  • 8 msk tjock jogurt
Kunnon maatiaispossun jauheliha

Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur 30 min innan tillredning. Krossa vitlöksklyftorna i en blandningsskål. Lägg till den hackade jalopenon, saltet och sockret, och blanda väl. Hacka löken och persiljan. Grovmal kummin och korianderfrön. Blanda resten av ingredienserna med köttet. Forma ovalformade köttbullar av degen, och fäst på bambustickor om du vill.
  2. Stek eller grilla kebabspetten.
  3. Servera kebaben med rostade frallor, myntgurka och jogurt.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept