Malet Kött-rödbetslåda
En vardagsklassiker, där rödbetan ger helheten en skön smak. Testa!
Ingredienser
- 2 pkt Snellmans stekmaletkött 400 g
 - 1 prk crème fraiche
 - 1 lihaliemikuutio
 - 1 tkl tomatkross
 - 1 zucchini
 - 3 råa rödbetor
 - 2 stora lökar
 - 0.5 rödkål, liten
 - 3 vitlöksklyftor
 - 2 dl grädde
 - 2,5 dl matgrädde, tre ostar
 - 150 g riven ost (emmental)
 
Instruktioner
- 
Bryn maletköttet.
 - 
Yillsätt tomatkross, crème fraiche och köttbuljongtärning.
 - 
Låt badda en stund. Skiva och hacka grönsakerna.
 - 
Skiva zucchinin, rödbetorna och löken.
 - 
Skiva rödkålen och hacka vitlöksklyftorna.
 - 
Sätt ett lager med grönsaker på bottnen av ugnen, strö hälften av maletköttet på, tillsätt grönsakerna och efter det resten av maletköttet.
 - 
Häll grädden på.
 - 
Strö osten på först i slutskedet. Jag satte själv på den direkt och den mörknade rätt snabbt, men det var ändå rätt gott.
 - 
175 °C i 1 ½ timme (tillsätt osten i slutskedet)
 
En vardagsklassiker, där rödbetan ger helheten en skön smak. Testa!