Malet Kött-rödbetslåda

Malet Kött-rödbetslåda

En vardagsklassiker, där rödbetan ger helheten en skön smak. Testa!

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmans stekmaletkött 400 g
  • 1 prk crème fraiche
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tkl tomatkross
  • 1 zucchini
  • 3 råa rödbetor
  • 2 stora lökar
  • ½ rödkål, liten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 2,5 dl matgrädde, tre ostar
  • 150 g riven ost (emmental)

Malet Kött-rödbetslåda — Gör så här

  1. Bryn maletköttet.
  2. Yillsätt tomatkross, crème fraiche och köttbuljongtärning.
  3. Låt badda en stund. Skiva och hacka grönsakerna.
  4. Skiva zucchinin, rödbetorna och löken.
  5. Skiva rödkålen och hacka vitlöksklyftorna.
  6. Sätt ett lager med grönsaker på bottnen av ugnen, strö hälften av maletköttet på, tillsätt grönsakerna och efter det resten av maletköttet.
  7. Häll grädden på.
  8. Strö osten på först i slutskedet. Jag satte själv på den direkt och den mörknade rätt snabbt, men det var ändå rätt gott.
  9. 175 °C i 1 ½ timme (tillsätt osten i slutskedet)
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer