Malet Kött-rödbetslåda
En vardagsklassiker, där rödbetan ger helheten en skön smak. Testa!
Ingredienser
-
- 2 pkt Snellmans stekmaletkött 400 g
- 1 prk crème fraiche
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tkl tomatkross
- 1 zucchini
- 3 råa rödbetor
- 2 stora lökar
- ½ rödkål, liten
- 3 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 2,5 dl matgrädde, tre ostar
- 150 g riven ost (emmental)
Malet Kött-rödbetslåda — Gör så här
-
- Bryn maletköttet.
- Yillsätt tomatkross, crème fraiche och köttbuljongtärning.
- Låt badda en stund. Skiva och hacka grönsakerna.
- Skiva zucchinin, rödbetorna och löken.
- Skiva rödkålen och hacka vitlöksklyftorna.
- Sätt ett lager med grönsaker på bottnen av ugnen, strö hälften av maletköttet på, tillsätt grönsakerna och efter det resten av maletköttet.
- Häll grädden på.
- Strö osten på först i slutskedet. Jag satte själv på den direkt och den mörknade rätt snabbt, men det var ändå rätt gott.
- 175 °C i 1 ½ timme (tillsätt osten i slutskedet)
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.