Malet Kött-rödbetslåda

Malet Kött-rödbetslåda

En vardagsklassiker, där rödbetan ger helheten en skön smak. Testa!

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmans stekmaletkött 400 g
  • 1 prk crème fraiche
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tkl tomatkross
  • 1 zucchini
  • 3 råa rödbetor
  • 2 stora lökar
  • ½ rödkål, liten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 2,5 dl matgrädde, tre ostar
  • 150 g riven ost (emmental)

Malet Kött-rödbetslåda — Gör så här

  1. Bryn maletköttet.
  2. Yillsätt tomatkross, crème fraiche och köttbuljongtärning.
  3. Låt badda en stund. Skiva och hacka grönsakerna.
  4. Skiva zucchinin, rödbetorna och löken.
  5. Skiva rödkålen och hacka vitlöksklyftorna.
  6. Sätt ett lager med grönsaker på bottnen av ugnen, strö hälften av maletköttet på, tillsätt grönsakerna och efter det resten av maletköttet.
  7. Häll grädden på.
  8. Strö osten på först i slutskedet. Jag satte själv på den direkt och den mörknade rätt snabbt, men det var ändå rätt gott.
  9. 175 °C i 1 ½ timme (tillsätt osten i slutskedet)
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer