Hoppa till innehållet
Nasi goreng av riktig länkkorv

Nasi goreng av riktig länkkorv

2

Nasi goreng, kryddigt och stekt ris från Indonsien, hör till den nationens vardagsmat och är egentligen deras pyttipanna. Den är lätt att tillreda och kan enkelt broderas ut med ett och annat du hittar i kylskåpet.

Nedanstående recept är ganska kryddstarkt, känns det främmande lämnar du bara bort en del av chilin. Detta recept deltog i Rejäl länkkorv-utmaningen 2013, Soul Kitchen-bloggen stod för bidraget.

Ingredienser

  • 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
  • 1 röd färsk chili
  • 2 ägg
  • 4 dl kokat ris, gärna från dagen innan
  • 1 lök
  • 2 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 msk Ketjap Manis (söt sojasås)
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 tsk sambal oeleki (chilitahnaa)
  • en handfull groddar av mungbönan

Instruktioner

Stek en omelett av äggen, skär den i 2 centimeter breda strimlor och ställ till sidan.

Skär tunna skivor av korven. Hacka chilin och ta bort fröna ifall du vill hålla kryddigheten nere. Värm en skvätt olka på pannan och stek korven och chilin tillsammans. Ställ åt sidan för att vänta tillsammans med ägget.

Tillsätt olja på pannan och sautera den hackade paprikan.

Hacka löken och sautera en stund i pannan innan du tillsätter riset. Stek tills riset får en lätt stekyta.

Sätt till kryddorna i riset och rör om en stund på pannan innan du tillsätter alla övriga ingredienser och toppar med mungbönans groddar.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan