Nasi goreng
Indonesiens svar på pyttipanna, nasi goreng, görs enkelt med Herr Snellmans Skinkstrimlor som bas.
4
45 min
Ingredienser
-
- 400 g Snellmans Skinkstrimlor
- 5 dl kokt ris
- 0.5 röd paprika
- 0.5 gul paprika
- 0.5 grön paprika
- 1 lök
- 0.5 msk paprikapulver
- 1 msk soja
Nasi goreng — Gör så här
-
- Börja med att koka riset. Strimla under tiden paprikan och löken under tiden. Stek köttet i olja och tillsätt grönsakerna på slutet.
- Tillsätt riset och fräs det med de övriga ingredienserna en stund. Lägg i kryddorna och sojan. Krydda med chili och salt efter smak. Servera med en klick gräddfil och skivad gurka.
“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”
Kai, produktutvecklare