
Ndujapannpizza med mozzarella och honung
Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g1h 50min (varav 20min aktiv)
2
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g
- 200 g tomatpuré
- 150 g riven cheddarost
- 1 mozzarella ost (á 125 g)
- 0.5 rödlök
- 100 g körsbärstomat
- 1 msk olja
- 1 msk honung
- 0.5 kruka basilika
Botten
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 msk torrjäst
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
Instruktioner
-
Förbered degen. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en skål. Tillsätt 42-gradigt vatten och 2 msk olivolja. Bearbeta degen i 5 minuter. Degen får gärna vara lite lös. Ringla ännu över 1 msk olivolja och täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka en timme.
-
Skala och strimla löken. Skiva körsbärstomaterna. Skiva mozzarellan.
-
Smörj en rund pizzaform (Ø 26 cm) eller en ugnsform i metall med olja.
-
Lägg degen i formen och tryck ut den jämnt. Använd olja vid behov.
-
Sprid ut cheddarosten på bottnen. Lägg tomatsås, skivad mozzarella, rödlök, ndujasmulor och körsbärstomater ovanpå.
-
Grädda pizzan i 225-gradig ugn i ca. 25–30 min.
-
Garnera pizzan med honung och basilikablad.
Tips
Lägg ett en plåt med papper på längst ner i ugnen – vätska från pizzan kan komma att rinna över i kanterna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 947 kJ / 227 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 12.7 g | 0 g |
- varav mättat fett | 5 g | 0 g |
Kolhydrat | 17.3 g | 0 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 0 g |
Protein | 10 g | 0 g |
Fiber | 1.3 g | 0 g |
Salt | 0.8 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.