Hoppa till innehållet
Ndujapannpizza med mozzarella och honung

Ndujapannpizza med mozzarella och honung

Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g

1h 50min (varav 20min aktiv)

2

Lätt

Kryddig och saftig pannpizza på hemmaplan! Snellmans nya ndujacrunch-fyllning ger pannpizzan massor med smak och lagom hetta. Den tjocka och saftiga bottnen täcks dessutom med ett generöst lager cheddar, tomatsås, mozzarella och saftiga grönsaker. I ugnen blir pizzan gyllenbrun och lagom krispig. Honung och färsk basilika rundar av smakupplevelsen där kryddigt, salt och sött möts – en perfekt pannpizza att avnjutas med andakt.

Ingredienser

Botten
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 msk torrjäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  1. Förbered degen. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en skål. Tillsätt 42-gradigt vatten och 2 msk olivolja. Bearbeta degen i 5 minuter. Degen får gärna vara lite lös. Ringla ännu över 1 msk olivolja och täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka en timme.

  2. Skala och strimla löken. Skiva körsbärstomaterna. Skiva mozzarellan.

  3. Smörj en rund pizzaform (Ø 26 cm) eller en ugnsform i metall med olja.

  4. Lägg degen i formen och tryck ut den jämnt. Använd olja vid behov.

  5. Sprid ut cheddarosten på bottnen. Lägg tomatsås, skivad mozzarella, rödlök, ndujasmulor och körsbärstomater ovanpå.

  6. Grädda pizzan i 225-gradig ugn i ca. 25–30 min.

  7. Garnera pizzan med honung och basilikablad.

Tips

Lägg ett en plåt med papper på längst ner i ugnen – vätska från pizzan kan komma att rinna över i kanterna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering g
Energi 947 kJ / 227 kcal 0 kJ / 0 kcal
Fett 12.7 g 0 g
- varav mättat fett 5 g 0 g
Kolhydrat 17.3 g 0 g
- varav sockerarter 3.5 g 0 g
Protein 10 g 0 g
Fiber 1.3 g 0 g
Salt 0.8 g 0 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Kryddig och saftig pannpizza på hemmaplan! Snellmans nya ndujacrunch-fyllning ger pannpizzan massor med smak och lagom hetta. Den tjocka och saftiga bottnen täcks dessutom med ett generöst lager cheddar, tomatsås, mozzarella och saftiga grönsaker. I ugnen blir pizzan gyllenbrun och lagom krispig. Honung och färsk basilika rundar av smakupplevelsen där kryddigt, salt och sött möts – en perfekt pannpizza att avnjutas med andakt.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan