Nöt ytterfilé på grillen- DRAFT 23.3.2020 TUOTE PUUTUU
6
Nöt ytterfilé blir mört och saftigt på grillen. Denna filé får en härlig ytsmak av salt och peppar. Ta hjälp av en stektermometer för att lyckas perfekt med köttet, så undviker du att övergrilla köttet. Servera grillad nöt ytterfilé med till exempel sallad och nypotatis.
Ingredienser
- 1 pkt Pepparkryddad ytterfilé av nöt
- salt och peppar
Instruktioner
Ta ut köttet i rumstemperatur i god tid innan grillningen.
Putsa bort hinnorna på filén.
Massera in kryddor på filén, t.ex. salt och svartpeppar. Låt köttet dra i sig kryddningen en stund.
Stick en stektermometer i filén.
Grilla filén tills den får en vacker yta, sänk temperaturen på grillen och fortsätt grilla. Vänd filén mellan varven och grilla tills stektermometern visar 55-60°C.
Lyft bort köttet från grillen och linda in i folie, låt vila en stund.