Nöt ytterfilé på grillen

Naudan ulkofilee grillissä

Nöt ytterfilé blir mört och saftigt på grillen. Denna filé får en härlig ytsmak av salt och peppar. Ta hjälp av en stektermometer för att lyckas perfekt med köttet, så undviker du att övergrilla köttet. Servera grillad nöt ytterfilé med till exempel sallad och nypotatis.

6

Ingredienser

  • 1 pkt Pepparkryddad ytterfilé av nöt
  • salt och peppar
Pepparkryddad ytterfilé av nöt

Nöt ytterfilé på grillen — Gör så här

  1. Ta ut köttet i rumstemperatur i god tid innan grillningen.
  2. Putsa bort hinnorna på filén.
  3. Massera in kryddor på filén, t.ex. salt och svartpeppar. Låt köttet dra i sig kryddningen en stund.
  4. Stick en stektermometer i filén.
  5. Grilla filén tills den får en vacker yta, sänk temperaturen på grillen och fortsätt grilla. Vänd filén mellan varven och grilla tills stektermometern visar 55-60°C.
  6. Lyft bort köttet från grillen och linda in i folie, låt vila en stund.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept