Pulled pork bánh mi
4
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Pickade grönsaker
- 1 står morotter
- 1 en bit (100 g) rättika
- 100 g gurka
- 3 dl pickingslag (Rajamäen)
- 1.5 dl vatten
Dessutom
- 1 stor batong (380 g)
- 2 lökstjälkar
- 4 msk majonnäs
- 4 msk chilikastiketta
- 1 pkt Snellman Pulled pork av lantgris 180g
Instruktioner
Tillred de picklade grönsakerna. Skala och strimla morot och rädisa. Strimla även gurkan. Rör ihop grönsakerna i vatten och den färdiga picklingslagen och låt ta smak i cirka en timme. Häll av vätskan innan servering.
Värm pulled pork i airfryer (180 grader, 3–5 minuter), i stekpanna eller i ugn.
Skär en batong i fyra delar och skär ett djupt snitt genom bitarna. Vät batongen snabbt under rinnande vatten och kör sen 5 minuter i en 180-gradig airfryer. Bred ut majonnäs i batongen, lyft i pulled pork, picklade grönsaker och chilisås.
Toppa med vårlök.
Tips
Förbereder du ännu de picklade grönsakerna dagen innan snackar vi verklig snabbmat!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 1070 kJ / 254 kcal | 2888 kJ / 686 kcal |
Fett | 7.5 g | 20.3 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 3.6 g |
Kolhydrat | 38.9 g | 105 g |
- varav sockerarter | 19.5 g | 52.6 g |
Protein | 7 g | 18 g |
Fiber | 1.5 g | 4.1 g |
Salt | 1 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.