Hoppa till innehållet
Pulled pork bánh mi

Pulled pork bánh mi

Pulled pork av lantgris 180g

4

30min tillagningstid + 1h 30min total tid

Lätt

I detta enkla recept är Banh mi, klassiska vietnamesiska baguetter, fyllda till vidden med knapriga inlagda grönsaker och Snellmans saftiga pulled pork av lantgris. Vårlök, chilisås och färsk koriander tillför asiatiska nyanser. Om du har skyndsamt, går det bra att byta ut inlagda grönsaker mot färdig kålsallad, så står maten på bordet på mindre än tio minuter!

Ingredienser

Pickade grönsaker
  • 1 står morotter
  • 1 en bit (100 g) rättika
  • 100 g gurka
  • 3 dl pickingslag (Rajamäen)
  • 1.5 dl vatten
Dessutom

Instruktioner

Tillred de picklade grönsakerna. Skala och strimla morot och rädisa. Strimla även gurkan. Rör ihop grönsakerna i vatten och den färdiga picklingslagen och låt ta smak i cirka en timme. Häll av vätskan innan servering.

Värm pulled pork i airfryer (180 grader, 3–5 minuter), i stekpanna eller i ugn.

Skär en batong i fyra delar och skär ett djupt snitt genom bitarna. Vät batongen snabbt under rinnande vatten och kör sen 5 minuter i en 180-gradig airfryer. Bred ut majonnäs i batongen, lyft i pulled pork, picklade grönsaker och chilisås.

Toppa med vårlök.

Tips

Förbereder du ännu de picklade grönsakerna dagen innan snackar vi verklig snabbmat!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 1070 kJ / 254 kcal 2888 kJ / 686 kcal
Fett 7.5 g 20.3 g
- varav mättat fett 1.3 g 3.6 g
Kolhydrat 38.9 g 105 g
- varav sockerarter 19.5 g 52.6 g
Protein 7 g 18 g
Fiber 1.5 g 4.1 g
Salt 1 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan