Rejäl korvstek

Kunnon makkarapaistos

Den knapriga potatisgratängen ackomanjeras av löksås och Rejäl länkkorv. Det här receptet deltog i Rejäl länkkorv-receptutmaningen 2013, och är gjordes då av Jokihaka kokkaa-bloggen.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Rejäl länkkorv 400 g
  • 400 g lök
  • 1 tsk socker
  • 1 msk senap (t.ex. Dijon)
  • 2 lagerblad
  • 2 grenar timjam
  • 3 dl buljong
  • 1 msk vetemjöl
  • olivolja
  • 1 msk soijasås
  • 1 msk små kaprisar
  • svartpeppar
  • salt
Potatisgratäng
  • 900 g potatis
  • 50 g pecorino-ost
  • 2 äggulor
  • smör
  • mjölk
  • salt

Rejäl korvstek — Gör så här

  1. Skala och finhacka en förpackning länkkorv. Stek i en skvätt olja tills korven får färg och ställ till sidan.
  2. Skala och halvera löken, skär till tunna strimor. Sautera löken på mild temperatur i en skvätt olja och socker i 10 minuter under ständig omrörning.
  3. Tillsätt vetemjölet och rör om. Häll i buljongen och rör om. Krydda med senap och soja. Mal ner peppar, tillsätt lagerblad och finhackad timjam. Blanda om och låt sjuda i ungefär 20 minuter. Du kan vid behov tunna ut blandningen med buljong längs vägen, men såsen får vara lite tjock.
  4. Avsluta med att sätta i kapris och korv. Blanda och smaka av, plocka sen bort lagerbladen ur såsen.,
  5. Medan såsen puttrar skalar du och skär up potatisen. Koka potatisen ordentligt i rejält med vatten. Häll av vattnet och låt potatisen vila en stund innan du mosar potatisen samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Tillsätt riven pecorino och äggulorna och blanda till en mjuk puré. Smaka.
  6. Häll löksåsen i en smörad ungsform. Ös potatispuré över såsen försiktigt så du får en jämn yta. Räffla ytan med en gaffel.
  7. Sätt en sista touch på grytan i ugnen med grillningsfunktionen, tills ytan är knaprig och vackert brun. Serveras direkt ur ugnen.
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer