Ribs i ugn med coleslawsallad
Visst, ribs kräver lite förberedelser, men det är mödan värt. Kombinationen med riktigt goda Snellmans ribs och en saftig sallad av coleslaw är svårslagen!
Ingredienser
Marinaden
- 1 dl äppelmos
- 1 dl tomatpuré
- 0.5 dl äppelvinäger
- 0.5 dl olja
- 0.5 dl soja
- 1 msk senap
- 1 tsk peppar
- 0.25 tsk chili
- 3 msk sweet chili sås
- 4 dl Coladryck
Ribs i ugn
- 1 pkt Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs
Coleslawsallad
- 400 g vitkål
- 200 g rödkål
- 2 morot
- 1 lök
- 1 dl majonäs
- 1 burk crème fraiche
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk senap
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Instruktioner
Att göra kvällen innan: Tillred marinaden och låt ribsen mysa i den i kylskåpet över natten.
Tag köttet i rumstemperatur en timme innan den skall i ugn. Lägg köttet på bakplåtspapper på en plåt eller i ugnssäker form.
Stek först 10 minuter i 225 grader, vrid sen ner värmen till 130 grader och stek ytterligare tre timmar eller tills köttet lossnar av benen. Täck in med folie om ytan får för kraftig färg.
Coleslawsalaattiohje
Strimla kålen, lägg i en sil och häll i ett par repriser kokande vatten över kålen. Låt svalna.
Suikaloi kaali, laita kaali siivilään ja kaada kiehuvaa vettä päälle pari kertaa.
Skala och riv moroten, hacka löken, blanda majonäs, crème fraiche, senap, etikka och kryddorna. Blanda ihop alla ingredienser.
Låt stå i flera timmar, helst ett dygn, för att salladen skall dra i sig kryddorna och smaka väl och mycket.