
Ribsit uunissa ja coleslawsalaatti
Ribsit vaativat hieman esivalmistelua, mutta lopputulos on takuulla vaivan väärti. Ribsit ja coleslaw-salaatti ovat lyömätön yhdistelmä. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Marinadi
- 1 dl omenasosetta
- 1 dl tomaattipyrettä
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 dl soijaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl pippuria
- 0.25 tl chiliä
- 3 rkl sweet chili-kastiketta
- 4 dl colajuomaa
Grillikylki uunissa
- 1 pkt Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs
Coleslawsalaatti
- 400 g valkokaalia
- 200 g punakaalia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 dl majoneesia
- 1 prk crème fraichea
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Ohje
-
Edellisenä iltana: valmista marinadi grillikyljelle ja laita kylki marinoitumaan yön yli jääkaappiin.
-
Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
-
Laita liha uunipellille leivinpaperille, tai uunivuokaan.
-
Paista ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia, pienennä sitten uunin lämpöä 130 asteeseen ja paista vielä noin kolme tuntia tai kunnes luut irtoavat.
-
Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Coleslawsalaattiohje
-
Suikaloi kaali, laita kaali siivilään ja kaada kiehuvaa vettä päälle pari kertaa.
-
Anna jäähtyä.
-
Kuori ja raasta porkkana.
-
Pilko sipuli.
-
Sekoita majoneesi, crème fraiche, sinappi, etikka ja mausteet.
-
Sekota kaikki ainekset keskenään.
-
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin mutta mielellään seuraavaan päivään.
Vinkkejä
Katso myös miten valmistuvat ribsit grillissä rapean pekoni-parsakaalisalaatin kera.
Ribsit vaativat hieman esivalmistelua, mutta lopputulos on takuulla vaivan väärti. Ribsit ja coleslaw-salaatti ovat lyömätön yhdistelmä. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!