Ribs i ugn med coleslawsallad

Ribs i ugn med coleslawsallad

Visst, ribs kräver lite förberedelser, men det är mödan värt. Kombinationen med riktigt goda Snellmans ribs och en saftig sallad av coleslaw är svårslagen!

Ingredienser

Marinaden
  • 1 dl äppelmos
  • 1 dl tomatpuré
  • ½ dl äppelvinäger
  • ½ dl olja
  • ½ dl soja
  • 1 msk senap
  • 1 tsk peppar
  • ¼ tsk chili
  • 3 msk sweet chili sås
  • 4 dl Coladryck
Ribs i ugn
  • 1 pkt Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs
Coleslawsallad
  • 400 g vitkål
  • 200 g rödkål
  • 2 morot
  • 1 lök
  • 1 dl majonäs
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Ribs i ugn med coleslawsallad — Gör så här

  1. Att göra kvällen innan: Tillred marinaden och låt ribsen mysa i den i kylskåpet över natten.
  2. Tag köttet i rumstemperatur en timme innan den skall i ugn. Lägg köttet på bakplåtspapper på en plåt eller i ugnssäker form.
  3. Stek först 10 minuter i 225 grader, vrid sen ner värmen till 130 grader och stek ytterligare tre timmar eller tills köttet lossnar av benen. Täck in med folie om ytan får för kraftig färg.
Coleslawsalaattiohje
  1. Strimla kålen, lägg i en sil och häll i ett par repriser kokande vatten över kålen. Låt svalna. Suikaloi kaali, laita kaali siivilään ja kaada kiehuvaa vettä päälle pari kertaa.
  2. Skala och riv moroten, hacka löken, blanda majonäs, crème fraiche, senap, etikka och kryddorna. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Låt stå i flera timmar, helst ett dygn, för att salladen skall dra i sig kryddorna och smaka väl och mycket.
Ribs och sida

De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer