Riktig burgare och grillad frilandsgurka
45min
4
Lätt
Ingredienser
Burgare
- 4 hamburgerbröd
- 4 cheddarostskiva
- 1 tomat
- 1 stor söt lök
- sallad
- 4 msk tomatketchup
- 2 msk senap
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
grillade frilandsgurkor
- 6 gurka
- 1.5 msk olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
Instruktioner
Tag Snellmans burger malet kött av nöt i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredningen. Under tiden kan du förbereda de övriga ingredienserna.
Skär tomaten och löken i tjocka skivor och skölj av salladsbladen.
Skär frilandsgurkorna i fyra delar på längden. Grilla gurkorna i 1–2 minuter per sida, eller tills de fått en vacker färg. Flytta de fortfarande varma gurkorna i en skål och blanda med kryddorna. Rör om och låt ta smak i rumstemperatur.
Skär köttet i fyra lika stora bitar. Använd stödlinjerna på förpackningen till hjälp. Forma biffar som är lite större än semlorna. Grilla biffarna på varm grill ca. 2–3 minuter per sida. Krydda biffarna med salt och peppar och lägg på osten i slutskedet, så att den smälter in.
Grilla lökskivorna ca. 1 minut per sida.
Skär upp semlorna och grilla varma om du vill. Bred ut senap och ketchup på semlorna och fyll på övriga ingredienser. Servera omedelbart tillsammans med grillad frilandsgurka.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 425 g | |
---|---|---|
Energi | 734 kJ / 176 kcal | 3119 kJ / 748 kcal |
Fett | 11.1 g | 47.2 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 19.8 g |
Kolhydrat | 9.2 g | 39.2 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 15.4 g |
Protein | 10 g | 41 g |
Fiber | 0.9 g | 3.9 g |
Salt | 1.1 g | 4.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.