Hoppa till innehållet
Riktig burgare och grillad frilandsgurka

Riktig burgare och grillad frilandsgurka

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

4

45min tillagningstid | 45min total tid

Lätt

En pikant frilandsgurka blir lätt burgarens bästa vän denna sommar. Ge gurkan en fin färg på ytan och låt sen ta smak i en egen kryddblandning. I en riktig burgare behöver du en rejäl och saftig biff. Snellmans högklassiga malda kött på stång gör det hela ännu lättare. Du skär enkelt lika stora biffar åt alla matgäster och formar dem efter behag. Stek i pannan eller vänd på grillen och servera med klassiska tillbehör. Sommarmat när det är som bäst! Det är receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Burgare
grillade frilandsgurkor
  • 6 gurka
  • 1.5 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

Tag Snellmans burger malet kött av nöt i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredningen. Under tiden kan du förbereda de övriga ingredienserna.

Skär tomaten och löken i tjocka skivor och skölj av salladsbladen.
Skär frilandsgurkorna i fyra delar på längden. Grilla gurkorna i 1–2 minuter per sida, eller tills de fått en vacker färg. Flytta de fortfarande varma gurkorna i en skål och blanda med kryddorna. Rör om och låt ta smak i rumstemperatur.

Skär köttet i fyra lika stora bitar. Använd stödlinjerna på förpackningen till hjälp. Forma biffar som är lite större än semlorna. Grilla biffarna på varm grill ca. 2–3 minuter per sida. Krydda biffarna med salt och peppar och lägg på osten i slutskedet, så att den smälter in.

Grilla lökskivorna ca. 1 minut per sida.

Skär upp semlorna och grilla varma om du vill. Bred ut senap och ketchup på semlorna och fyll på övriga ingredienser. Servera omedelbart tillsammans med grillad frilandsgurka.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 425 g
Energi 734 kJ / 176 kcal 3119 kJ / 748 kcal
Fett 11.1 g 47.2 g
- varav mättat fett 4.6 g 19.8 g
Kolhydrat 9.2 g 39.2 g
- varav sockerarter 3.6 g 15.4 g
Protein 10 g 41 g
Fiber 0.9 g 3.9 g
Salt 1.1 g 4.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan