Riktig pyttipanna
4
Ett lättare och mer färgsprakande alternativ till den klassiska pyttipannan: smakrika Riktig pyttipanna-grönsakspannan. Detta recept var med i Riktigt länkkorv-receptutmaningen 2013 och kom från bloggen Cebicin keittiössä när det begav sig.
Ingredienser
- 2 saltgurkor
- 1 pkt Riktigt länkkorv 450 g
- 1 mellanstor blomkål
- 1 broccoli
- 2 msk smör eller olja
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- 4 ägg
Instruktioner
Skär korven till passligt stora kuber. Jobba ner blomkålen och broccolin till en matchande storlek.
Värm stekpannan och ge korven färg i sitt eget fett. Stek grönsakerna lätt i en wok i lite smör, men var noga att inte göra dem mjuka.
Blanda in korven med grönsakerna och krydda med salt och peppar och låt värmas upp.
Stek äggen i en plättpanna, låt gulorna vara hela men inte genomstekta i mitten. Skär avlånga skivor av saltgurkan.
Portionera ut pyttipannan på en tallrik, toppa med ägg och saltgurka och servera direkt.