Hoppa till innehållet
Riktig pyttipanna

Riktig pyttipanna

4

Ett lättare och mer färgsprakande alternativ till den klassiska pyttipannan: smakrika Riktig pyttipanna-grönsakspannan. Detta recept var med i Riktigt länkkorv-receptutmaningen 2013 och kom från bloggen Cebicin keittiössä när det begav sig.

Ingredienser

  • 2 saltgurkor
  • 1 pkt Riktigt länkkorv 450 g
  • 1 mellanstor blomkål
  • 1 broccoli
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg

Instruktioner

Skär korven till passligt stora kuber. Jobba ner blomkålen och broccolin till en matchande storlek.

Värm stekpannan och ge korven färg i sitt eget fett. Stek grönsakerna lätt i en wok i lite smör, men var noga att inte göra dem mjuka.

Blanda in korven med grönsakerna och krydda med salt och peppar och låt värmas upp.

Stek äggen i en plättpanna, låt gulorna vara hela men inte genomstekta i mitten. Skär avlånga skivor av saltgurkan.

Portionera ut pyttipannan på en tallrik, toppa med ägg och saltgurka och servera direkt.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan