Riktig pyttipanna

Kunnon pyttipannu 1

Ett lättare och mer färgsprakande alternativ till den klassiska pyttipannan: smakrika Riktig pyttipanna-grönsakspannan. Detta recept var med i Riktigt länkkorv-receptutmaningen 2013 och kom från bloggen Cebicin keittiössä när det begav sig.

4

Ingredienser

  • 2 saltgurkor
  • 1 pkt Riktigt länkkorv 450 g
  • 1 mellanstor blomkål
  • 1 broccoli
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg

Riktig pyttipanna — Gör så här

  1. Skär korven till passligt stora kuber. Jobba ner blomkålen och broccolin till en matchande storlek.
  2. Värm stekpannan och ge korven färg i sitt eget fett. Stek grönsakerna lätt i en wok i lite smör, men var noga att inte göra dem mjuka.
  3. Blanda in korven med grönsakerna och krydda med salt och peppar och låt värmas upp.
  4. Stek äggen i en plättpanna, låt gulorna vara hela men inte genomstekta i mitten. Skär avlånga skivor av saltgurkan.
  5. Portionera ut pyttipannan på en tallrik, toppa med ägg och saltgurka och servera direkt.

Rate

Dela

Kommentarer