Kunnon pyttipannu

Kunnon pyttipannu 1

Kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto perinteiselle pyttipannulle: herkullinen Kunnon lenkkimakkara-kasvispannu! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Cebicin keittiössä -blogin tekemä.
Katso myös perinteisen pyttipannun resepti.

4

Ainekset

  • 2 suolakurkkua
  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 rkl voita (tai rypsiöljyä)
  • 1 ripaus suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 4 kanamunaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Kuutioi lenkkimakkara mukavan kokoisiksi kuutioiksi
  2. Lohko kukkakaali ja parsakaali pieniksi suupalan kokoisiksi kukinnoiksi
  3. Kuumenna paistinpannu ja paista lenkkimakkara tummaksi ja rapeaksi omassa rasvassaan
  4. Kuumenna wokissa tai isossa kasarissa nokare voita ja paista kaalien kukinnot nopeasti siten, että kukinnot saavat hieman väriä, mutta säilyttävät vielä purutuntuman
  5. Sekoita lenkkikuutiot kaalien joukkoon, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, kuumenna ja tarkista maku – lisää tarvittaessa mausteita
  6. Paista kananmunat lettupannulla, jätä keltuaiset kokonaisiksi ja keskeltä hieman valuviksi
  7. Leikkaa suolakurkku pitkittäin veneiksi
  8. Annostele lautasille lenkkimakkara-kasvispannua, asettele kananmunat annosten päälle ja viimeistele annokset muutamalla suolakurkkuveneellä. Tarjoile välittömästi.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä