Riktigt spett med somrig sallad
4
35min total tid
Lätt
Ingredienser
Spett
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 0.5 zucchini
- 1 gullök
- 24 körsbärstomat
- 6 kokt potatis
- 12 grillspett
Sallad med kål och äppel
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk honung
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
- 300 g sommarkål
- 1 äpple
- 0.5 kruka basilika
- 2 vårlöksstjälke
Persilja- och ruccola marinad
- 1 kruka persilja
- 1 kruka rucola
- 3 msk stekta cashewnötter
- 1 vitlökslyftor
- 1.5 dl olivolja
- 0.5 dl riven parmesan
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Kunnon varras
Blötlägg spetten och låt vila i vatten i några timmar. Tillred marinaden under tiden (se nedan).
Skär potatis i fyra bitar, halvera zucchinin och korven och halvera två gånger så att du får fyra smalare stänger.
Skär korven i sex lika stora bitar och zucchinin i tre. Hacka ännu den gula löken till stora kuber.
Ta bilden som modell när du bygger ihop spetten, eller använd en egen variant. I receptet blir det tre spett per mun att mätta.
Pensla spetten med marinaden och grädda i ugn i 250 grader i ca. 10 minuter, du kan också svänga över din ugn till grill-läge om du har det. Pensla spetten ännu ett varv när de kommer ut ur ugnen.
Salladen kan du också förbereda tidigare. Blanda ihop youghurt och honung och blanda ner den finhackade kålen, äpplet och basilikan. Toppa med finhackad salladslök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 570 g | |
---|---|---|
Energi | 639 kJ / 154 kcal | 3642 kJ / 878 kcal |
Fett | 12.4 g | 70.7 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 18.9 g |
Kolhydrat | 6.8 g | 38.7 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 19.7 g |
Protein | 4 g | 23 g |
Fiber | 1.2 g | 6.8 g |
Salt | 1 g | 5.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.