Kunnon varras

Kunnon varras

Lihaisa makkara taipuu myös elegantiksi vartaaksi, ensi kesän grilliherkku on tässä! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kiehumispiste -blogin tekemä.

4

Ainekset

Kunnon varras
  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 24 kirsikkatomaatteja
  • 6 keitettyä perunaa
  • 12 varrastikkuja
Kaali-omenasalaatti
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g varhaiskaalia tai valkokaalia
  • 1 omena, kirpeä lajike
  • 0.5 ruukkua basilikaa
  • 2 kevätsipulin vartta
Lehtipersilja-rucolamarinadi
  • 1 ruukku sileälehtistä persiljaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 dl matalahappoista oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 0.5 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Kunnon lenkkimakkara 1

Kunnon varras — Ohje

Kunnon varras:
  1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Varrastikut saavat liota rauhassa pari tuntia
  2. Valmista vartaiden lisuke ja marinadi. Kun ne ovat valmiina, valmistele vartaiden raaka-aineet
  3. Leikkaa perunat neljään osaan. Halkaise kesäkurpitsa ja Kunnon lenkkimakkara pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat vielä kahteen osaan niin, että saat neljä kapeampaa tankoa
  4. Leikkaa makkaratangot kuuteen yhtä suureen palaan ja kesäkurpitsatangot kolmeen. Kuutioi vielä sipuli isoiksi kuutioiksi
  5. Kasaa vartaat kuvassa olevaan tapaan, tai tee oma versiosi. Tässä reseptissä ruokailijaa kohden on kolme varrasta. Sivele vartaat lehtipersilja-rucolamarinadilla kevyesti ja kypsennä uunissa tai grillissä
  6. Nyt helmikuussa, kesää vielä odotellessa vartaat kypsyivät uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia, josta muutama viimeinen minuutti grillivastuksen alla. Sipaise marinadia vielä vartaiden pintaan, kun otat ne uunista ulos
  7. Tarjoile vartaat kaali-omenasalaatin kera. Myös vihersalaatti sopii hyvin vartaiden seuraksi. Lehtipersilja-rucolamarinadi sopii hyvin myös salaatin kastikkeeksi
  8. Lisäke ja marinadi: Kaali-omenasalaatti: Sekoita jogurtti ja hunaja. Mausta ne hyvin suolalla ja pippurilla
  9. Suikaloi joukkoon kaali, omena ja basilika
  10. Sekoita ja tarkista maku. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja ripottele salaatin päälle.
Lehtipersilja-rucolamarinadi
  1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit