Hoppa till innehållet
Spansk omelett

Spansk omelett

8

1h total tid

Lätt

Som tilltugg till kött och korv.

Ingredienser

Spansk omelett
  • 4 potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 lök
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar

Instruktioner

Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 70 g
Energi 875 kJ / 211 kcal 612 kJ / 148 kcal
Fett 18.3 g 12.8 g
- varav mättat fett 2.9 g 2.1 g
Kolhydrat 6.7 g 4.7 g
- varav sockerarter 0.9 g 0.6 g
Protein 5 g 4 g
Fiber 0.6 g 0.4 g
Salt 0.6 g 0.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan