
Spansk omelett
1h
8
Lätt
Den spanska potatisomeletten passar utmärkt som tillbehör till exempelvis kött och korv. Ibland kan den här rätten också serveras som frukost, kvällsmat eller lättare måltid. Prova den här mångsidiga rätten och bli förälskad. Om du vill kan du lägga till en mängd olika pålägg eller kallskuret från vårt högkvalitativa urval.
Ingredienser
Spansk omelett
- 4 potatis
- 1 dl olivolja
- 1 lök
- 4 ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
Instruktioner
- Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 70 g | |
---|---|---|
Energi | 875 kJ / 211 kcal | 612 kJ / 148 kcal |
Fett | 18.3 g | 12.8 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 6.7 g | 4.7 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 0.6 g |
Protein | 5 g | 4 g |
Fiber | 0.6 g | 0.4 g |
Salt | 0.6 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Den spanska potatisomeletten passar utmärkt som tillbehör till exempelvis kött och korv. Ibland kan den här rätten också serveras som frukost, kvällsmat eller lättare måltid. Prova den här mångsidiga rätten och bli förälskad. Om du vill kan du lägga till en mängd olika pålägg eller kallskuret från vårt högkvalitativa urval.