Spansk omelett
8
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Spansk omelett
- 4 potatis
- 1 dl olivolja
- 1 lök
- 4 ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
Instruktioner
Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 70 g | |
---|---|---|
Energi | 875 kJ / 211 kcal | 612 kJ / 148 kcal |
Fett | 18.3 g | 12.8 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 6.7 g | 4.7 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 0.6 g |
Protein | 5 g | 4 g |
Fiber | 0.6 g | 0.4 g |
Salt | 0.6 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.