Street food hamburgare
20min
4
Lätt
Ingredienser
Street food burgare
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 4 brioche hamburgerbröd
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 4 skivor burgerost
- 1 dl majonnäs
- 3 tsk sriracha
- 1 ättikslag
- 1 rödlök
- 4 msk tomatketchup
Instruktioner
Ta fram köttet i rumsvärme 1/2 timme före tillredning. Skär stången i 1-2 cm tjocka biffar med en kniv som har sågtandat blad, i det här receptet räcker ett paket kött till fyra safitga biffar. neljä mehevää pihviä.
Skiva saltgurkan och rödlöken, rör ihop majonäs och sriracha – hur eldigt det blir avgör du själv.
Forma biffen genom att pressa lätt med handen, använd brioche-semlan som riktgivande hjälpmedel för storleken.
Stek i het panna eller grilla ca 2 min per sida. Krydda med svartpeppar och salt och låt en ostskiva smälta över biffen i slutet. Ge också brödet en omgång på grillen, eller snabbt i ugn.
Bygg mastodontburgaren från botten upp. Börja med majonäs, fortsätt med rödlök, biff, saltgurka och ketchup.
Tips
Pröva också marinera rödlök!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1114 kJ / 267 kcal | 3341 kJ / 802 kcal |
Fett | 16.9 g | 50.8 g |
- varav mättat fett | 7.2 g | 21.7 g |
Kolhydrat | 13.7 g | 41 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 11 g |
Protein | 14 g | 42 g |
Fiber | 1.1 g | 3.3 g |
Salt | 0.8 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.