Hoppa till innehållet
Street food hamburgare

Street food hamburgare

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

20min

4

Lätt

Fazers goda bröd och Snellmans inhemska kött av hög kvalitet är som gjorda för varandra. Eller, alltså, de ÄR faktiskt gjorda för varandra genom det Street Food-samarbete som inleddes våren 2020. Att bygga en saftig burgare är som att lägga ett pussel – om bitarna passar ihop är det både enkelt och smidigt. Testa!

Ingredienser

Street food burgare

Instruktioner

Ta fram köttet i rumsvärme 1/2 timme före tillredning. Skär stången i 1-2 cm tjocka biffar med en kniv som har sågtandat blad, i det här receptet räcker ett paket kött till fyra safitga biffar. neljä mehevää pihviä.

Skiva saltgurkan och rödlöken, rör ihop majonäs och sriracha – hur eldigt det blir avgör du själv.

Forma biffen genom att pressa lätt med handen, använd brioche-semlan som riktgivande hjälpmedel för storleken.

Stek i het panna eller grilla ca 2 min per sida. Krydda med svartpeppar och salt och låt en ostskiva smälta över biffen i slutet. Ge också brödet en omgång på grillen, eller snabbt i ugn.

Bygg mastodontburgaren från botten upp. Börja med majonäs, fortsätt med rödlök, biff, saltgurka och ketchup.

Tips

Pröva också marinera rödlök!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 1114 kJ / 267 kcal 3341 kJ / 802 kcal
Fett 16.9 g 50.8 g
- varav mättat fett 7.2 g 21.7 g
Kolhydrat 13.7 g 41 g
- varav sockerarter 3.7 g 11 g
Protein 14 g 42 g
Fiber 1.1 g 3.3 g
Salt 0.8 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan