Dubbel smashburger
20min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 4 briossiburgersemla
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 8 cheddarostskiva
- 1 dl majonnäs
- 3 tsk sriracha
- 1 rödlök
- 1 bifftomat
- 100 g sallad
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i åtta bitar.
Skiva bifftomaten och rödlöken. Skölj och separera salladsbladen. Rör ihop majonnäs och sriracha-sås. Hur eldigt du vill ha det är upp till dig själv.
Stek bacon antingen i stekpanna, på grillen eller i ugn.
Placera biffen på en jämn stekyta utan olja. Placera en bit bakplåtspapper på biffen. Tryck biffen mot stekytan i cirka 5 sekunder med hjälp av en kastrullbotten, en biffpress eller något annat platt tillhygge. Se till att biffen blir riktigt platt och avlägsna sen pappret.
Stek i cirka 1 minut. Lösgör med metalliskt grillredskap och vänd. Krydda med salt och peppar. Placera ostskiva på biffen, stäng grillen och stek i 20–30 sekunder, eller till osten smält. Lyft biffarna på varandra, två och två.
Värm också brödhalvorna som du önskar, i grillen på pannan eller i ugn.
Bygg din smash burgare nedifrån upp. I det här receptet blir det först majonnäs, sen sallad, tomat, rödlök, biff och slutligen knaperstekt bacon. Smeta också in locket med sås.
Tips
Pröva också en på , smashburger med karamelliserad lök!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 1186 kJ / 285 kcal | 4152 kJ / 997 kcal |
Fett | 19.4 g | 68 g |
- varav mättat fett | 8 g | 28.1 g |
Kolhydrat | 12.8 g | 44.8 g |
- varav sockerarter | 3 g | 10.4 g |
Protein | 15 g | 53 g |
Fiber | 0.9 g | 3 g |
Salt | 1 g | 3.5 g |
Laktos | 0 g | 0 g |
Kollagen | 1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.