Hoppa till innehållet
Street food hot dog med jalapeno relish och rosmarin-balsamico rödlöksblandning

Street food hot dog med jalapeno relish och rosmarin-balsamico rödlöksblandning

4

30min total tid

Lätt

Ibland är en hot dog mer än en hot dog. Eller, ja, i grund och botten är ju också det här en härlig symbios mellan brioche-bröd och vår Street Food-korv. Magin uppstår när du tillverkar din egen pigga relish och varvar det hela med rödlök deluxe.

Ingredienser

Hot dog med jalapeno relish och rosmarin-balsamico rödlöksblandning
  • 1 pkt Snellman Hot dog knackkorv 230 g
  • 4 Brioche hot dog-semla
Jalapeno relish
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rörsocker
  • 0.5 lime
  • 2 tsk tabasco
  • 4 msk finhackad dill
  • 2 färska jalapenos
  • 1 chili
  • 2 kryddgurka
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 lök
Rosmarin-balsamico lökblandning
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlök
  • 2 msk balsamico
  • 1 rosmarinkvistar
  • 4 msk sojasås
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Värm upp korven, i vattenbad eller på grillen. Värm upp bröden enligt instruktionerna på förpackningen. Inled ändå med att blanda din relish och sätt igång lökblandningen på panna eller grill.

Jalapeno relish

Hacka jalapenon, chilin, kryddgurkan, vitlöken och löken och sätt i en skål. Blanda i olja, tabasco, socker och saft från en halv lime och rör om med sked.
Låt stå och dra sig en stund innan du plockar fram den som det perfekta komplementet till grillat.

Rosmarin-balsamico lökblandning

Skiva löken tunn.
Grill: Placera löken och kvistarna från rosmarin i en aluminiumform, häll olja över och krydda med salt och peppar. Rör om under tillredningen och vänta tills löken får färg och blir mjuk. Garnera slutligen med balsamico och soja. rör om och låt vätskan dunsta lite.
Panna: Värm olja på stekpannan, tillsätt löken och krydda lätt med salt och peppar. Stek på låg värme tills löken blir mjuk. Tillsätt rosmarin och stek tills löken får mörk färg. Varva med soija och balsamico och låt vätskan koka bort. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulit ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna paistua matalalla lämmöllä kunnes sipulit pehmenevät. Lisää rosmariinin oksa ja paistele kunnes sipulit tummuvat. Lisää lopuksi balsamico ja soijakastike, anna kiehua kunnes neste on poistunut.
Avlägsna rosmarin-kvistarna och servera.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 824 kJ / 197 kcal 1896 kJ / 454 kcal
Fett 11.4 g 26.2 g
- varav mättat fett 3.1 g 7 g
Kolhydrat 16.6 g 38.2 g
- varav sockerarter 5.5 g 12.8 g
Protein 7 g 16 g
Fiber 1.6 g 3.6 g
Salt 2.9 g 6.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan