Siirry sisältöön
Street food hot dog, jalapeno relish ja rosmariini-balsamico punasipulit

Street food hot dog, jalapeno relish ja rosmariini-balsamico punasipulit

4

30min kokonaisaika

Helppo

Joskus hodari ei ole pelkkä hodari. Tai siis, tavallanhan se on: perustana tässäkin reseptissä on briossi-sämpylään asetettu Snellmanin mausteinen Street Food-nakki. Maagista siitä tulee, kun teet kaveriksi tulisen relishin ja ihanan mehevän punasipulisekoituksen.

Ainekset

Hot dog, jalapeno relish ja rosmariini-balsamico punasipulit
  • 1 kpl Snellman Hot dog nakki 230 g
  • 4 kpl briossi hot dog- sämpylää
Jalapeno relish
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 0.5 kpl limeä
  • 2 tl tabascoa
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 kpl tuoretta jalapenoa
  • 1 kpl chiliä
  • 2 kpl maustekurkkua
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl sipulia
Rosmariini-balsamico sipulit
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 kpl rosmariinin vartta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Lämmitä nakki, vesihauteessa tai vaikkapa grillillä. Lämmitä Hot Dog sämpylä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tee tämä kuitenkin viimeiseksi, alkajaisiksi tee relishin valmiiksi ja laitat sipulit valmistumaan.

Jalapeno relish

Hienonna jalapeno, chili, maustekurkku, valkosipuli ja puolikas sipuli. Siirrä kulhoon, lisää ½ limen mehu. öljy, tabasco ja sokeri, sekoita lusikalla.

Anna vetäytyä hetken ja tarjoile täytteenä tai muun grilliruuan lisukkeena.

Rosmariini-balsamico sipulit

Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Grillissä: Laita sipulit ja rosmariinin oksa alumiinivuokaan, kaada sopivasti öljyä päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita välillä ja kun sipulit saavat väriä ja pehmenevät. Kaada lopuksi balsamico ja soijakastike päälle. Sekoittele ja anna nesteiden haihtua.

Pannulla: Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulit ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna paistua matalalla lämmöllä kunnes sipulit pehmenevät. Lisää rosmariinin oksa ja paistele kunnes sipulit tummuvat. Lisää lopuksi balsamico ja soijakastike, anna kiehua kunnes neste on poistunut.

Poista rosmariini ja tarjoile.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 230 g
Energia 824 kJ / 197 kcal 1896 kJ / 454 kcal
Rasva 11.4 g 26.2 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 7 g
Hiilihydraatit 16.6 g 38.2 g
- josta sokereita 5.5 g 12.8 g
Proteiini 7 g 16 g
Ravintokuitu 1.6 g 3.6 g
Suola 2.9 g 6.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Hot dogit

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle