Sweet and sour lantgris
25min
4
Lätt
Ingredienser
Ris
- 3 dl fullkornsris
- 6 dl kycklingbuljong
- 0.5 kruka gräslök
- 0.5 kruka koriander
Sås
- 0.5 stor söt lök
- 1 citron
- 200 g turkisk yoghurt
- 0.5 kruka gräslök
- 0.5 kruka koriander
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Marinerad lök
- 0.5 stor söt lök
- 1 citron
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk socker
Instruktioner
Tillred riset. Skölj riset under rinnande kallt vatten i ett durkslag tills vattnet som kommer genom är klart. Tillsätt kycklingbuljong i grytan, värm upp tills det kokar och tillsätt ris. Koka i ca 15 minuter under lock på glänt, tills vätskan har absorberats i riset och riset är genomkokt. Hacka ner örterna i det kokta riset.
Förbered såsen. Skala och hacka vitlöksklyftan och halva den söta löken. Finhacka gräslöken och koriandern. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg alla såsingredienserna i en skål, rör om och låt ta smak.
Förbered nu den syltade löken. Skär den andra halvan av sötlöken i halvmåneformar. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg alla ingredienser i en liten skål, rör och låt ta smak medan du förbereder filéflarnen.
Tillred Shanghai sizzle filéflarn airfryern (180 grader och 12 min) vänd på bitarna halvvägs. Rör ihop såsen som kom med förpackningen med de varma flarnen.
Servera flarnen med örtris, yoghurtsås och picklad lök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 518 kJ / 123 kcal | 2071 kJ / 492 kcal |
Fett | 3.6 g | 14.6 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 5.7 g |
Kolhydrat | 17 g | 68 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 9.1 g |
Protein | 5 g | 21 g |
Fiber | 0.9 g | 3.7 g |
Salt | 1.2 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.