Sweet and sour possu
25min
4
Helppo
Ainekset
Riisi
- 3 dl täysjyväriisiä
- 6 dl kanalientä
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
Kastike
- 0.5 kpl isoa makeaa sipulia
- 1 kpl sitruunaa
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
Marinoitu sipuli
- 0.5 kpl isoa makeaa sipulia
- 1 kpl sitruunaa
- 0.3 tl suolaa
- 0.3 tl sokeria
Ohje
Valmista riisi. Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla siivilässä, kunnes riisin läpi tuleva vesi on puhdasta. Lisää kanaliemi kattilaan, lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon riisi. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 15 minuuttia) raollaan olevan kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. Hienonna yrtit ja lisää kypsän riisin joukkoon.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi sekä makea sipuli. Hienonna ruohosipuli ja korianteri. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon, sekoita ja jätä maustumaan.
Valmista marinoidut sipulit. Leikkaa makea sipuli puolikuun muotoisiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kaikki raaka-aineet pieneen kulhoon, sekoita ja jätä maustumaan siksi aikaa kun valmistat fileelastut.
Kypsennä Shanghai sizzle fileelastut airfryerissa (180 astetta ja 8 min). Sekoita Shanghai sizzle -pakkauksessa mukana tullut kastike kypsien fileelastujen joukkoon.
Tarjoile fileelastut yrttimaustetun riisin, jogurttikastikkeen ja marinoidun sipulin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 518 kJ / 123 kcal | 2071 kJ / 492 kcal |
Rasva | 3.6 g | 14.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 5.7 g |
Hiilihydraatit | 17 g | 68 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 9.1 g |
Proteiini | 5 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.7 g |
Suola | 1.2 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.