Hoppa till innehållet
Kunnon lenkki sopii myös hernekeittoon

Riktig länk passar också i ärtsoppan

Riktig länk är en riktig matkorv som innehåller rikligt med finländskt kött och inte alls tillsatt fosfat eller natriumglutamat. Riktig länk smakar gott både varm och kall. Idag gör den bekantskap med ärtsoppan.

Riktig länk passar väl till ärtsoppan

Traditionellt tillreder man ärtsoppan av torkade ärter och griskött. Ärtsoppa är en förmånlig mat och lätt att tillreda själv från början till slut, ifall man bara har tid. Ärterna ska blötläggas över natten och soppan vill också puttra en bra stund på spisen.

Efter en brådskande arbetsdag känns det inte som om man skulle orka med något långkok, vi ska ju ut i pulkabacken också! Så vi tar en burk eller två konserverad ärtsoppa, skär Riktig länk till passliga bitar och bryner på pannan. Sätter allt i en kastrull, låter koka och maten är klar att avnjutas. Till efterrätt kan man göra fastlagsbullar eller faste en pannkaka enligt Kirstis Keittös recept.

Snabb ärtsoppa med Riktig länk
1 burk konserverad ärtsoppa
250 g Riktig länk 
senap enligt egen smak
hackad lök

Tärna länken och bryn den lätt i stekpannan. Koka ärtsoppan enligt anvisningarna, tillsätt korven, senap och hackad lök ifall du gillar det.

Traditionell ärtsoppa
Åt den som gillar traditionell ärtsoppa finns recept här. 

Hur äts ärtsoppa ute i världen?
I Sverige kokar man oftast ärtsoppa på gula ärter. I Nederländerna använder man korv i stället för kött. I Ryssland sätter man även potatis i ärtsoppan och i Norge äts den kall. Australiensarna sätter en köttpirog i sin soppa. 

Ifall det blev över av Riktig länk kan du prova följande recept:

Riktig länk i tomatsås serverat med pasta
Korvsås
Korvsoppa

Riktig länk smakar gott även på fastlagstisdagen!