Korvsås
20min
4
Lätt
Korvsås är riktig mat när den tillreds av Riktig länk som innehåller rikligt med kött. Riktig länk tillverkas som om man gjorde den åt sig själv. Därför innehåller den mera kött och mindre tillsatsämnen. Herra Snellmans recept, var så god!
Ingredienser
Korvsås
- 0.5 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 1 lök
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning
Instruktioner
Hacka löken och tärna korven. Bryn löken i stekpanna och tillsätt korvarna, stek en stund så att korven får färg. Tillsätt vetemjöl i pannan, låt mjölet få färg, rör om hela tiden. Tillsätt vatten, tomatpuré och buljongtärningen. Låt koka en stund, rör om emellan. Servera med potatismos och riven morot.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 610 kJ / 146 kcal | 732 kJ / 176 kcal |
Fett | 9.6 g | 11.5 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 4.3 g |
Kolhydrat | 8.3 g | 10 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 1.7 g |
Protein | 7 g | 8 g |
Fiber | 0.5 g | 0.6 g |
Salt | 1.8 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.