Hoppa till innehållet
Mitä sinä söisit?

Vad väljer du?

Under de senaste åren har vi i produktutvecklingen och tillverkningen tagit stora steg framåt, och resultaten finns nu till finländarnas förfogande. Vi på Snellman har principer som vi inte prutar på. Vi tillverkar våra produkter så bra som möjligt, och äter dem gärna själva också. Kanske det skulle vara på sin plats att repetera vilka förändringar vi har gjort de senaste åren?

1. Vi tillverkar Riktigt maletkött, strimlor och tärningar av färskt kött som inte varit nedfryst
Maletkött som inte varit nedfryst, strimlor och tärningar av färskt kött samt mat som du lagat av dessa produkter kan du frysa ned hemma, utan att behöva oroa dig, eftersom råvaran inte varit nedfryst i något skede under tillverkningen.

2. Vi använder inte natriumglutamat i våra produkter
Vi anser att äkta smak är bättre än att förstärka smaken artificiellt.

 

3. Våra produkter innehåller inte svål, dvs. svinskinn
Vi anser att våra produkter bör innehålla riktigt kött, och vi tycker att korv smakar bättre utan svinskinn.

4. Vi använder inte mekaniskt urbenat kött
Ibland talas det om presskött, eller mekaniskt urbenat kött vilket består av köttämnen som efter den normala styckningen frigörs från bendelarna genom press. Vi gillar inte presskött och vi använder det inte i våra produkter.

5. Våra helköttsprodukter har en hög kötthalt och innehåller mindre tillsatt vatten
Vår princip är att kötthalten i våra helköttsprodukter skall vara åtminstone 80 %. Därför kan vi t.ex. tillverka våra produkter utan smakförstärkare, såsom natriumglutamat (E621). När produkten innehåller mycket kött, så behövs inga tillsatsämnen för att förstärka smaken.

Medan jag skrev denna lista, märkte jag att en hel del har blivit gjort, men det finns en hel del kvar att utveckla och förbättra. För oss på Snellman är varje dag en ny utmaning, matbranschens trender och våra konsumenters önskningar leder ständigt vår produktutveckling, men en sak förändras inte. Kärleken till mat och mattillverkning består.

Smaklig inledning på veckan!